Den legendariske muskelbil Mustang

En Mustang er et vidunderligt køretøj, som kan vende selv den mest kedelige dag til et sandt eventyr. For mange er en Mustang meget mere end blot en bil – det er en livsstil og en hobby. Den første model blev lanceret i 1964, og har lige siden skabt meget glæde blandt rigtige bilentusiaster. En ting er at mærke asfalten rive sig løs under dækkene, når farten stiger, en anden er at nørde med bilen i garagen. En Mustang er med andre ord; en bil af allerhøjeste kaliber.

 

Overvejer du at købe en Mustang?

Hvis du går og overvejer, om du skal investere i en Mustang, er der mange faktorer, du skal være opmærksom på. Det er ikke de samme overvejelser, som hvis du skal ud og have en ny familiebil. Først skal du gøre op med dig selv, hvor meget tid du ønsker at bruge på bilen, samt hvor meget du er villig til at investere. En Mustang er ikke en billig investering – hverken i kroner eller i tid. Den kræver meget vedligeholdelse, og det er ikke alt du kan klare i garagen, selvom du er skrap med hænderne. Derfor bør du stille dig (og din familie) spørgsmålene: Hvor meget er jeg villig til at betale i kroner og øre? Og hvor meget tid vil jeg afsætte til bilen? Derudover skal du få styr på forsikringen af bilen, da den skal stå i et aflåst rum, for at kunne forsikres til den rigtige pris.

 

Kom godt fra start

Det kan ofte være en rigtig god idé at søge lidt hjælp, hvis det er første gang, du skal købe en Mustang. Der kan være mange faldgruber ved køb af en Mustang, specielt hvis du er førstegangskøber og uerfaren på området. Derfor vil det altid været mest optimalt at alliere sig med en ven, kollega eller lignende, som i forvejen er Mustang-ejer. På den måde sikrer du, at du altid har en stærk kompetence med på råd, når de forskellige modeller, årgange og udstyrsniveauer skal vurderes. Hvis du ønsker at få det bedste udgangspunkt, kan du med fordel anskaffe dig bogen ”Mustang Recognition Guide”. Den giver et vældig godt overblik over de forskellige årgange og modeller fra år 1965 til 1973 – så er du i hvert fald hjulpet godt på vej.

 

5 ting du skal tjekke på bilen, før du køber

  • Tjek om alt i styretøjet er som det skal være. Her kan bl.a. nævnes bærearme, støddæmpere, fjedre og gummibøsninger.
  • Tjek for rust under bagruden – det lille område mellem bagklap og rude. Det er en god idé at kigge inde fra bagagerummet.
  • Tjek om motoren er i orden, samt om oliepåfyldningshullet lugter surt. Du kan med fordel få hjælp af en fagmand, da der er mange ting ved motoren, der skal undersøges ordentligt.
  • Få bilen løftet op og undersøg om undervognen er i acceptabel stand. Her kan bl.a. bagtøj undersøges, samt om der er støj eller slør i lejer.
  • Tjek generelt kvaliteten af tidligere reparationer. Disse kan være fyldt med hurtige lappeløsninger, som med tiden vil vise sig at være uholdbare. I sidste ende kan det koste dig dyrt, hvis disse reparationer skal udbedres.

 

Held og lykke med jagten på din nye Mustang

Som nævnt, er der mange ting man skal være opmærksom på, når man går med overvejelser omkring at blive ny Mustang-ejer. Det kan måske virke som lidt af en lang og uoverskuelig proces, da der er mange faktorer, der spiller ind i forløbet. Men i sidste ende er det helt sikkert det hele værd, hvis dit hjerte banker for at eje din egen Mustang. Du kan med fordel melde dig ind i Mustang Club of Denmark, hvor du kan møde ligesindede entusiaster. Her kan du samtidig trække på deres store viden omkring Mustangs, samt deltage i årlige arrangementer. Det kan kun anbefales, at komme i gang med projektet så hurtigt som muligt, så din nye Mustang snart lander i garagen.