Slut med omkostningsfyldte autoværkstedsbesøg

Står du i den situation, at du har investeret i en brugt bil, der pludselig har kostet dig flere penge i reparationer end den gjorde, da du købte den? Du har haft den på værksted et par gange og er kommet af med svimlende høje beløb for reparationer af din gamle Toyota eller Mazda. Hvordan kan det være? Kan du gøre noget for at undgå en lignende situation med din næste bil?

I dag køber de fleste en ældre bil, da der er utrolig mange penge at spare. Det gælder både købsprisen, men også tabsværdien når bilen bruges. Det eneste problem er, at vi i dag glemmer to vigtige ting, når vi vælger at investere i en ældre og godt brugt bil. Vi har nemlig en række muligheder både i købsprocessen og på værkstedsbesøget, der kan mindske udgifterne.

 

Købet af din brugte bil

Uden at være den store bil-ekspert, kan du med disse få råd undersøge den brugte bil du overvejer. Dermed garderer du også dig selv imod større udgifter i reparationer.
Når du skal tjekke bilen efter, så start bilen og hold den i tomgang, imens du følger denne tjekliste:

  • Tjek motorrummet. Er det snavset? Med for meget olieudslip og mørnede slanger. Eller ser den sund, ren og rask ud? Udover det visuelle skal du give dig tid til at lytte til motorens tomgang. Stiger den i omdrejninger? Hakker og hoster den? Eller har den en fin monoton motorlyd? En anden vigtig ting at lytte efter er om motoren siger en mystisk klikke lyd, da dette ofte er tegn på slidte motorventiler, som kan være meget omkostningsfulde.
  • Tjek servicebogen. Som tommelfingerregel skal tandremmen skiftes efter ca 90.000-120.000km. Er den gammel og slidt, kan den skade motoren og dermed koste dig en ny.
  • Tjek udstødningen. Kommer der en særlig lugt eller farve ud af den? Hvis ikke, så er det tegn på en sund og rask udstødning og motor.
  • Kør en tur i bilen. Tjek bilens bremser, kobling, støddæmpere, forbindelsen mellem rat og hjul og til sidst klimanlægget.

Følger du disse simple råd, kan det spare dig for en masse omkostningsfulde besøg hos din mekaniker.

 

Brugte reservedele

I en ældre bil er der selvfølgelig ingen garanti for, at den ikke skal på værksted i ny og næ. Her kan du spare en store sum penge, ved blot selv at vælge brugte reservedele til din bil. Det kan du gøre i samarbejde med din mekanikker, eller selv stå til ansvar for bestillingen. Flere automekanikere anbefaler i dag bilejere af ældre og brugte biler at vælge brugte reservedele, da man i mange tilfælde kan hente en besparelse på hele 20%. Det er specielt ved de mere omkostningsfulde reservedele at, der er penge at spare. Står du og skal have bilen til reparation og gerne vil gøre det så billigt som muligt? Så besøg en af autoværkstederne der sælger brugte reservedele til biler. Besparelsen er stor!

Virksomhed: Marslev Autolager