Et liv med formål

Enzo Ferrari blev født i den lille by Modena i Italien i året 1898, og det er med fødslen af ham, at historien om bilproducenten Ferrari starter. Enzo Ferrari dedikerede hele sit liv til biler. Til at designe, bygge og køre dem.

I 1924 blev Enzo en officiel Alfa Romeo kører og i løbet af 5 år etablerede han Scuderia Ferrari med det formål at tillade mandlige racerkørere at race i deres biler. I 1939 etablerede Enzo sit eget firma, Auto Avio Costruzioni. Ud af det kom den første racerbil produceret af Enzo Ferrari, og dette var starten på det navn, vi i dag forbinder med det største i bilens og motorsportens historie. Ferrari blev født ud af Enzo Ferraris kærlighed for biler og motorsport, og det var først og fremmest en racerbil, som folk over hele verden endte med at tage til sig.

 

Ferraris Succes i F1

Når man ser på listen over Ferraris akkolader, forstår man bedre, hvorfor Ferrari har opnået den status, de har. Med over...

  • 200 F1 sejre
  • 31 mesterskaber i F1
  • 9 sejre på Le Mens

... taler resultaterne deres tydelige sprog. Det startede med Enzo Ferrari og hans første sejre som Alfa Romeo kører og er siden hen blevet til meget mere.

 

Ferrari i dag

Ferrari er og har i flere generationer været den smukkeste og hurtigste sportsvogn i verden, men dens omdømme har for længst transcenderet motorsporten og er i dag meget mere end ”blot” en sportsvogn. Det, der startede i den lille by Modena, er i dag et verdenskendt bilmærke. Noget som Ferraris kåring som verdens stærkeste brand i 2013 og 2014 understreger.  

Enzo er citeret for at have udtalt, at ” My motors have soul”.  Hvis man har prøvet at køre i en Ferrari, er det svært at afvise.  Selvom Enzo Ferrari gik bort i 1988, lever hans ånd og forkærlighed for motorsport i bedste velvære videre i hans biler.