Shelby fejr 50 år med maner

Shelby har nu i 50 år været leverandør af ikke mindre en forbløffende modificerede Ford Mustangs. Til at fejre 50-årsdagen for deres afsløring af 67 SS Stang, har Shelby nu afsløret endnu en bil, og det er om noget en bil, der lever op til de høje forventninger, som forrygende biler med utrolige navne. Super Snake hedder deres nye Mustang.

Shelby’s direktør Gary Patterson havde dette at sige om bilen: “extraordinarily fast and a thrill to drive”. Han lyver ikke, når han siger, den er hurtig. Super Snake findes i to modeller. Standardmodellen (som du gerne vil have, men kan undvære) med over 600 hestekræfter. Den anden version (den, du for alt i verden gerne vil have), har over 750 hestekræfter! Det gør den i stand til at gå fra 0-96 på små 3,5 s! Vink farvel til rutsjebaner og børneadrenalinsus. Den her bil giver en ide af, hvad det vil sige at flyve i jetjager og rent faktisk mærke g-kraften. Alt sammen med automatgear.

 

Lyder det bekendt?

Hvis navnet Super Snake lyder lidt velkendt, er det forståeligt nok. Det første bud på bilen kom allerede i 2015 med en moderne Super Snake Mustang GT. I denne udgave har Shelby imidlertid implementeret en ny kølerhjelm, bremseklapper, kølergitter og bagpanel.

 

Amerikansk muskelbil, når det er bedst

Den nye Super Snake har alt, hvad man kan drømme om, hvis man er til amerikanske muskelbiler og fart. Den tager dig tilbage til 60’ernes USA og giver en følelse af benzin i næseborrene og uovervindelighed.

Der er blot produceret 500 eksemplarer af bilen, og den kommer kun til at koste $69,995 i USA. Er du den heldige ejer af et dansk statsborgerskab, kan du se frem til også at betale skattefar et betragteligt beløb – men bare rolig. Super Snake er alle pengene værd.

Et godt råd med på vejen: Sørg for at have penge tilovers, efter du har købt bilen. For Super Snake er en benzinsluger med stort b. Den drikker benzin til morgen, middag og aften – præcis som det hører sig til for en rigtig amerikansk muskelbil.

Top Gear har skrevet mere dybdegående om de tekniske specifikationer for Super Snake.  Dette var et kort sammendrag. Hele artiklen kan læses her.