Sådan skal dit kæledyr spændes fast i bilen

Det kan have alvorlige konsekvenser for både dyr og mennesker at lade være med at spænde sit kæledyr fast i bilen. Hvordan transporterer du din hund? Det er vigtigt at sørge for, at din hund er ordentligt fastspændt i bilen. Hvis I (7-9-13) skulle blive involveret i en ulykke, kan hunden blive slynget gennem bilens kabine og gøre stor skade på både sig selv såvel som dem, der befinder sig i bilen.

Her får du reglerne for, hvordan du spænder din hund forsvarligt fast

 

Invester i et godt hundebur

Et hundebur eller en god transportkasse til hunde er den optimale måde at fragte hunde på. På den måde minimerer du også hundehår og snavs i bilen. Det er en god idé at vende buret sidelæns, sådan så hunden hverken vender mod forruden eller bagruden. På den måde undgår du, at den kan blive slynget gennem ruden. Men det er faktisk ikke kun hunde, der har bedst af at blive transporteret i transportkasser. Også mindre kæledyr som for eksempel fugle, marsvin og kaniner bør transporteres i specielle transportkasser, så de ikke kan gøre skade på øvrige passagerer ved uheld.

 

Køb en hundedyresele

Et alternativ til en transportkasse eller hundebur til bilen er en sikkerhedssele specielt beregnet til hunde. Hunde, der sikres med hundesikkerhedsseler, skal placeres på bagsædet for at undgå at blive ramt af airbaggen ved et sammenstød.Forskellige tests har vist, hvor vigtigt det er at spænde dyrene fast, hvis de skal ud og køre bil. Derfor skal man altid huske at spænde dem forsvarligt fast. Både af hensyn til dyr såvel som dig selv og eventuelt børn i bilen.

 

Kend reglerne i udlandet

Det er ikke lovpligtigt at sørge for fastspænding af dyr i Danmark. Men det er det derimod i andre lande. I Sverige er det for eksempel lovpligtigt at sørge for, at dyret er spændt ordentligt fast. Og der er også krav til buret eller transportkassens størrelse. I Tyskland gælder der også regler, som kan udløse en bøde, hvis de bliver overtrådt. Sørg derfor altid for at være opdateret på reglerne, inden du tager din firbenede ven med til udlandet.

Få en masse gode råd til kæledyret på dyrelivet.dk.