Dette indlæg er sponsoreret. 

De jævnlige bilsyn forlænger din bils levetid

Der er mange gode grunde til at sørge for, at din bil jævnligt bliver synet. Først og fremmest er der mulighed for pengebesparelse i længden, da bilen løbende repareres, og dermed bliver det muligt at få udbedret skaderne tidligt, og uden at det behøver at koste kassen. I forlængelse af denne pengebesparelse gør det selvfølgelig også, at levetiden på din bil forlænges, når den løbende tjekkes igennem og plejes. Desuden er det altid godt at få en ekspert til at kigge på bilen og sikre, at alt er, som det skal være. Når alt kommer til alt er et bilsyn en foranstaltning, der skal fungere som en sikkerhed for både dig og dine passagerer, og derfor er det især også rart med et professionelt blik på din bil.

Din bil bliver indkaldt til bilsyn første gang, når den er 4 år gammel. Herefter skal bilen synes hvert andet år. Der kan dog ske afvigelser, hvis du frivilligt får synet bilen i mellemtiden i forbindelse med fx køb/salg eller lignende. Systemet regulerer heldigvis sig selv, således at din bil først bliver indkaldt igen efter 2 år.

 

Reglerne for bilsyn

Det kan være svært at finde rundt i de mange regler for bilsyn, men heldigvis behøver du ikke selv at holde styr på, hvornår det er tid til, at din bil igen kommer til syn. Du får nemlig automatisk en indkaldelse fra trafikstyrelsen omkring 8 uger inden tidsfristen, og så booker du bare selv en tid hos dit lokale autoværksted. Hvis der går mere end 10 uger, før du får bilen synet, når den er blevet indkaldt, skal du være opmærksom på, at du får en bøde. Sørg derfor for at booke en tid til syn i god tid. På den måde har du tid til at forberede din bil, og dermed øge sandsynligheden for, at den kommer igennem første gang.

 

Få bilen til syn hos dit lokale autoværksted

Kontakt dit lokale autoværksted, når det er tid til bilsyn. De kan hjælpe dig med klargøring af din bil, og samtidig står de til rådighed med gode råd og professionel sparring, hvis du mistænker, at din bil har problemer, der kan gøre, at den ikke kommer igennem syn første gang.