Aarhus Kommunes bedste sportsevent i 2016

Classic Race Aarhus blev kåret som det bedste sportsevent i Aarhus Kommune i 2016. Prisen blev overrakt i et fyldt Hermans i Tivoli Friheden, hvor TV2 Østjyllands seere kunne følge med i prisuddelingen. Aarhus Kommune står for at afholde den årlige uddeling af priser inden for sport og idræt i Aarhus, til den organisation, klub, forbund eller professionel arrangør, som i det forløbne år har afviklet et spektakulært event.

Classic Race Aarhus fik overrakt eventpokalen på baggrund af, at de gennem årene har udviklet eventet kontinuerligt, hvor tilskuertallet fortsat bliver ved med at stige.

 

Men hvad er Classic Race Aarhus?

Hvis du elsker action på banen, masser af stærke hestekræfter og en symfoni af fest, glæde og underholdning, så er eventet helt sikkert noget for dig. Classic Race Aarhus er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor man kan opleve vaskeægte motorløb med racere fra hele Europa, som udfolder sig langs den smukke beliggenhed gennem Marselisborgskoven og forbi Dronningens sommerslot. Arrangementet er både for børn og voksne, som ønsker at opleve underholdning på helt tæt hold.

Løbet blev første gang kørt i 2010, hvor det blev organiseret som et velgørende arrangement, med det formål at skabe Nordeuropas bedste racefestival, samt at støtte børns trafiksikkerhed. Over 750 frivillige er med til at organisere de 300 racerbiler, som gennem eventet bliver præsenteret for de håbefulde tilskuere. Arrangementet bliver hvert år besøgt af 40.000 gæster, hvilket siger noget om, hvor populært det er.

 

Et væld af aktiviteter – også uden for racerbanen

Foruden at deltage som tilskuer på sidelinjen, når de fantastiske racerbiler kører løb, byder de også på masser af andre aktiviteter. Nedenfor er et udpluk af de aktiviteter, du kan deltage i uden for banen.

 

  • Sæbekasseløbet
    Der er rig mulighed for at prøve kræfter med Danmarks vildeste sæbekasseløb, hvor over 50 sæbekassebiler mødes på banen, for at vise hvad de kan. Det foregår således, at sæbekassebilen skal være hjemmebygget, og indordne sig under forskellige regler. Løbet bliver afviklet på racerbanen på Strandvejen.
  • High Speed velgørenhedskørsel
    Du kan her få en lynhurtig tur på banen i passagersædet i en af de rigtige racerbiler. Det foregår enten i en DTM-racerbil eller i en ægte racerbil. Her bliver du iført styrthjelm og sikkerhedssele. Kravet er, at du har en gyldig billet til arrangementet, samt at du er min. 8 år og 135 cm høj.

  • Børneaktiviteter
    Arrangementet rummer mange aktiviteter for børn og unge. Her er der bl.a. mulighed for at afprøve balancen på den sjove slackline, køre med fjernstyrede biler i vanskeligt terræn, eller køre Bocart/ATV på en hylende sjov skovbane. Alt sammen for at sætte fokus på børns trafiksikkerhed.

 

Deltag i eventet

Uanset om du har en interesse for biler eller ej, vil et besøg til Classic Race Aarhus med garanti blive en storartet oplevelse. Det handler først og fremmest om biler, fart og spænding, men eventet rummer meget mere end det.

Oplevelsen er for hele familien, hvor der er masser af aktiviteter udover de legendariske racerløb.