Udenlandske forhandler kigger mod Danmark

Flere og flere danskere er begyndt at sælge deres veteranbiler til udlandet. Danmark er nemlig det billigste sted i verden at købe veteranbiler, og det udenlandske marked er derfor begyndt at købe de klassiske biler her i landet. Især Amerikanerne er interesseret i at genkøbe deres gamle Ford biler tilbage og har efterhånden mange gange fået transporteret disse modeller fra Danmark og hele vejen over Atlanten. Det er ikke kun i USA, de er interesseret i at handle på det danske marked. Flere store nationer i Europa, herunder Italien, Frankrig, Tyskland, Spanien osv., tjener også mange penge på at købe de kendte veteranbiler i Danmark.

 

Tjen på at videresælge

Både private samt bilforhandlerear luret denne fidus og går på jagt efter veteranbiler både i indland og udland, som måske trænger til en kærlig hånd. Disse kan de så gøre i stand og herefter videresælge til udlandet til en stor gevinst. Ifølge CC Cars’ veteranbilsforhandler Tommy Schacksener sælger de en stor del af deres biler til udlandet.

”Vi sælger 70 % af vores biler til udlandet. Danmark er det billigste sted at købe veteranbiler. Derfor kan det betale sig at købe slidte veteranbiler, gøre dem i stand og tjene penge på at videresælge dem til udlandet”

 

 

Hvordan kan det ske i et land med verdens højeste bilafgift?

Det er næsten svært at tro på, at man kan købe veteranbiler og videresælge dem med en god fortjeneste, når vi i forvejen har verdens højeste bilafgift på 180 %.  Det gode ved veteranbiler er dog, at man kun betaler ¼ af den normale afgift, når ens bil opfylder kravene for at være veteranbiler, som bl.a. er at være mere end 35 år gammel. Derudover må man også kun køre et vis antal kilometer om året og kun inden for faste periode (alt afhængigt af dit forsikringsselskab). Hvis dette ikke overholdes, kan det gå hen og blive dyrt for dig. Tjek alle betingelserne her.

 

Hvad kigger veteranbilskøbere efter?

Når du så kommer til at skulle sælge din veteranbil igen og selvfølgelig helst med en god fortjeneste, så er der flere vigtige kriterier, der skal overholdes for, at din veteranbil er attraktiv på markedet. Her er nogle af de mest gængse og nogle gode råd, inden du sælger:

  • Hold bilen original. Pas på med at skifte det originale ud med alt muligt moderne og fancy lir. Nutidens købere vil købe det originale.
  • Få styr på historien bag din veteranbil og sørg for at have papirer i orden. Jo mere du ved, jo mere interessant er den at købe.
  • Hold den i en kosmetisk såvel som mekanisk stand.
  • Det kan være en god idé at betale en ekspert for at gennemtjekke bilen.
  • Undersøg markedsprisen så du ikke sælger den alt for billigt. Igen er det en god idé at få hjælp fra en ekspert og eventuelt bruge lidt penge på en salgsrapport.

Held og lykke med salg af din veteranbil, og hvis det i samme forbindelse skaber en spændende historie, så er vi meget interesseret i at høre den og fortælle den videre til alle Danmarks veteranbilselskere.