Italien rimer på god stil, pizza og biler

Italien er og har alle dage været et land, der er kendt for sin gode mad og sine lokale med sans for mode. Hvad folk ikke så ofte taler om, er italienernes sans for biler. Et karakteristika der ellers fortæller lige så meget om Italien som maden. Italien er et bilens land. Historien om de italienske biler strækker sig helt tilbage til 1898 og fødslen af Enzo Ferrari i den lille by Modena. Med det startede historien om den italienske superbilproducent, Ferrari. Siden da er mange bilmærker kommet til, og dagen i dag kan Italien bryste sig af at være hjemlandet for Lamborghini, Maserati, Fiat og Alfa Romeo. Bilerne adskiller sig på mange fronter meget fra hinanden, men en ting har de tilfælles. Ingen af bilerne er specielt store, i stedet er de små og hurtige – perfekte til de små italienske sidegader med deres skarpe sving.  Lad os se lidt nærmere på nogle af de forskellige italienske biler:

 

Den dyre, den mellem og den billige

Prisen på de italienske biler er vidt forskellig alt afhængigt af, hvilken italienerbil, man ser på. Vi tager dig igennem biler i tre forskellige prisklasser – så er der noget til enhver smag og pengepung.

  1. Ferrari (den dyre)

Ferrari er vel nok den mest kendte bil både ude i verden og i Italien. Med rødder der strækker sig mere end 100 år tilbage, er det et bilmærke med mere historie end de fleste. Det startede ud som en racerbil og har i tidens løb vundet flere Grand Prix end noget andet bilmærke. Ferrari har dog for længst transcenderet positionen som ren racerbil og er i dag en af de mest populære luksusbilmærker i verden.

  1. Alfa Romeo (den i mellemprislejet)

Alfa Romeo er endnu en bilproducent med en lang historie. Den blev grundlagt i 1910 i Milan, hvor den hurtigt vandt hjerterne på det italienske folk. I de senere år har populariteten dog været faldende. Årsagen har formodentligt været et meget snævert modelprogram, der i hvert fald herhjemme har været skyld i en lav popularitet. Sidste år introducerede Alfa Romeo så den nye model Alfa Romeo Giulia i et forsøg på at gøre et comeback. Guilia var en kæmpe succes, da den først blev introduceret og er det stadig. Den formår at samle den italienske passion for stil, entreprenørskab og performance i den mest innovative facon. Alfa Romeos Satsning har givet pote. Så småt vinder den populariteten tilbage ude i verden og lidt efter lidt også herhjemme. Det er stadig en italiensk klassiker, når de er bedst. Alfa Romeos biler ligger i det mellemste prisleje, men du er sikret at få noget for hver en øre.

  1. Fiat (den billige)

Herhjemme stryger tankerne med det samme mod Fiat 500, når talen går på bilproducenten Fiat. Det er heller ikke så mærkeligt, for det har de seneste år været den mest populære model både i udland og indland, og det siger ikke så lidt, for Fiat har alle dage været et populært bilmærke. Til en meget fornuftig pris, får man når man køber Fiat en snært af den italienske elegance, en bil med høj holdbarhed og gode køreegenskaber. Man skal ikke lede længe efter grunde til, hvorfor Fiat er så populært.

 

Find din nye bil

Italienske biler er garanter for elegance, karisma og gode køreegenskaber. Leder du efter en ny bil, ville det ikke være nogen dårlig ide at starte med at lede i det italienske. Ferrari er nok for dyrt til de fleste, men Alfa Romeo og Fiat passer til de flestes budget.

Leder du efter en bilforhnadler med andre bilmærker for enhver smag, er Autofokus ikke et dårligt sted at starte. Find din nye bil hos dem her.