Spar penge ved at købe brugt bil af høj kvalitet

Nogle fravælger at købe en brugt bil, når de skal have ny bil. Det er ærgerligt, fordi der er faktisk rigtig mange penge at spare, hvis man køber en brugt bil af høj kvalitet. Man siger, at en bil typisk taber 10 % af sin værdi i løbet af det første år. I gennemsnit taber bilen så yderligere 50 % af prisen i løbet af de næste 4 år. Økonomer anbefaler derfor, at du undgår prisdykket og lader andre tage det for dig. På den måde kan du købe en kvalitetsbil til en attraktiv pris.

 

Kan man købe en brugt bil i høj kvalitet?

Svaret er ja, det kan man godt. Du skal naturligvis tage dig god tid til at undersøge, hvorvidt bilen er velfungerende, så du ikke køber katten i sækken. Fra et økonomisk perspektiv er en brugt bil i god kvalitet en langt bedre investering end det at købe en ny bil. Den eneste udgift, der er højere, er vedligeholdelsesposten. Sammenligner man prisen for ekstra vedligeholdelse med prisdifferencen mellem en ny bil og en brugt bil – er det ret tydeligt, at en brugt bil er en langt bedre investering. Du skal dog sørge for, at du køber bilen ved en autoriseret forhandler, og at bilen har kørt mindre end 80.000 km – så er du godt på vej. Herefter skal du naturligvis vide 100 %, hvad du køber – ellers kan dit brugtbilskøb gå hen og blive en dyr fornøjelse.

 

Sådan køber du brugte biler

I forbindelse med køb af brugte biler har vi samlet 3 gode råd, som du kan følge i forbindelse med købet:

  1. Gør dine behov klart for dig selv. Det er vigtigt, at du ved, hvad du har behov for, før du kigger efter en brugt bil. Hvad kan du leve med, og hvad kan du absolut ikke leve med?
  2. Vær parat til at forhandle. Kutymen er, at man som regel forhandler om prisen, og derfor bør du være klar til at forhandle om prisen.
  3. Kend bilens værdi. Du argumenterer bedre for et afslag i prisen, hvis du kender til bilens værd. Undersøg derfor inden, hvad lignende brugte modeller ligger til på nettet.

Følger du vores gode råd, er du godt på vej til en god investering i en brugt bil af høj kvalitet.

Virksomhed: Rævhede Auto A/S