Tandstænger er stænger, som sidder på tværs af de to forhjul i de fleste personbiler, hvor det er en del af styremekanismen. På oversiden af tandstangen sidder ratstammen fast, og på den måde er tandstænger samtidig også forbundet med rattet. Til sammen er det grunden til, at den samlede styring af bilen og bilens hjul sker ved, at man bevæger rattet i den ønskede retning.

Tandstænger er derfor også en helt essentiel del af din bil, som der altid skal være styr på.

 

Læs med her og hør mere om, hvilke fejl, der kan opstå, samt hvad du skal gøre, hvis du mærker et af tegnene på, at der er noget galt med din bils tandstang.

 

Vær opmærksomme på disse symptomer på en defekt tandstang

Når tandstænger er med til at sikre, at tandhjulet kan dreje rundt, er det vigtigt, at tandstangens tænder passer med tænderne i tandhjulet. Hvis der bare er små ujævnhæder, vil det belaste hjulene, og så vil de ikke længere kunne yde optimalt. 

 

Er du i tvivl om, hvorvidt tandstangen i din bil fungerer optimalt, kan du sørge for at være opmærksom på følgende symptomer:

  • Hvinende eller hylene lyd fra tandstangen
  • Slør i tandstangen, så du vil opleve ratslør eller at hjulene reagerer dårligt, når du drejer på rettet
  • Olie på jorden under bilen

 

Ovenstående kan alt sammen være tegn på, at der er noget galt med tandstangen. Det mest almindelige er, at du hører hvin eller hylene lyde fra tandstangen, men uanset hvad er det vigtigt, at du hurtigst muligt får gjort noget ved problemet.

 

Besøg en mekaniker, hvis du oplever fejl på tandstangen

Når der er fejl på tandstænger, er det vigtigt, at du hurtigst muligt får kontaktet en mekaniker. En dygtig mekaniker vil hurtigt kunne lokalisere problemet, og få udbedret skaden, hvis det er muligt, og ellers vil han kunne fortælle dig, at du har brug for ny tandstang. Uanset hvad vil en mekaniker kunne hjælpe dig med at blive godt kørende igen.