Det skal du holde øje med ved veteranforsikringer

I Danmark findes der fire forskellige udbydere på markedet af veteranforsikring; Nordisk veteran, Runa Forsikring, GF-forsikring og Veteranforsikring Danmark. Det er med andre ord disse fire forsikringsselskaber, du kan vælge mellem, når du skal forsikre dit veterankøretøj. Læs med her for at danne dig et overblik over, hvad du skal være opmærksom på, før du tegner en forsikring på dit veterankøretøj.

 

Den billige forsikring kan have begrænsninger

Helt basalt kan man sige om veteranforsikringer, som ved alt andet her i livet, at prisen hænger sammen med hvad man får. Inde for veteranforsikring betyder det især, at en veteranforsikring, der tilbyder en lav pris ofte også har en del begrænsninger for, hvad veterankøretøjet må bruges til og ikke må bruges til. Det betyder altså, at dit veterankøretøj kun må benyttes til et begrænset antal formål, og at der ofte også stilles høje krav til veterankøretøjets historiske originalitet. Kan du ikke holde ud at se din elskede veteranbil spæret inde i garagen størstedelen af året, men ønsker at benytte den ofte, skal du altså tegne en almindelig motorkøretøjsforsikring, som dermed også vil hæve prisen på forsikringen.

 

Læs forsikringsbeskrivelserne nøje

Som ved alle andre forsikringer, køb og lignende er det utrolig vigtigt at læse kontrakten igennem – også det med småt! Som nævnt kan der være mange begrænsninger i forhold til, hvad du må benytte veterankøretøjet til og hvor ofte, og det er derfor vigtigt, at du er indforstået med og opmærksom på disse begrænsninger, så du ikke ender med at købe katten i sækken. Det ville være yderst uheldigt at ende med en stor bøde, fordi du har overset vigtige dele af forsikringsbeskrivelsen, for hvis det er din fejl, er der ingen kære mor. Du skal altså gøre op med dig selv, om forsikringsbetingelserne er dækkende for de behov og krav, du har i forhold til dit veterankøretøj. Hvis du føler, at nogle beskrivelser ved din forsikring er for brede, er det en god idé at bede om at få dem udspecificeret. Hvis forsikringsformuleringerne er for brede, kan du være uheldig, at selskabet kan afvise en eventuel dækning, hvorimod det er sværere for et forsikringsselskab med meget detaljerede formuleringer at afvise eventuelle dækninger, fordi alle krav er udspecificerede.

 

Hvordan må du bruge din veteranbil?

Hvad du må bruge din veteranbil til og hvor ofte varierer som nævnt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Det er derfor en god idé at være velovervejet omkring, hvor ofte man vil bruge sit kære eje, og hvad man vil bruge den til. Nogen veteranejere har det fint med kun at vise køretøjet frem om sommeren, mens andre ønsker at benytte det jævnligere og til mere hverdagsagtige gøremål. Mens nogen forsikringsselskaber har begrænsninger i forhold til antal kilometer, har andre forsikringsselskaber begrænsninger på hvornår på året man må køre, eller at bilen skal stå i aflåst garage.

 

Husk at informere dit forsikringsselskab om særlig brug

Har du lovet at køre din ny konfirmerede nevø fra kirken til festlokalet, så hans venner kan tabe kæben, men dækker din veteranforsikring ikke denne kørsel? Frygt ej!- De fleste veteranforsikringer tilbyder nemlig en dispensation ved specielle lejligheder. Du skal dog være ude i god tid med en forespørgsel til dit forsikringsselskab, så de kan nå at godkende eller afslå forespørgslen inden den store dag. Kører du uden du har fået dispensation, kan du altså risikere en bøde, og det synes nevøen nok ikke er så sejt.