Dette indlæg er sponsoreret. 

En formue fattigere efter tab af nøgle

En af de mere ubehagelige situationer, man an sætte sig selv i, er, at man ved et uheld kan miste sin bilnøgle. Øjeblikket indtræffer ofte, når man mindst venter eller ønsker det og skal bruge sin nøgle mest. Af denne grund er det en særdeles god ide at medbringe mere end en nøgle, hvis man eksempelvis skal på bilferie, da prisen for igen at sætte sig bag rettet i sin bil hurtig kan blive dyr. Hvis man allerede har mistet 1 af de 2 nøgler til bilen, er det derfor en super god ide at få lavet en kopi af bilnøglen, hvilket nogle virksomheder har speciale inden for, hvilket sikrer, at man ikke sætter sig selv i den ubehagelige situation, hvor man ikke kan få adgang til sin egen bil.  

 

Hvad gør du, hvis du mister din bilnøgle? 

Det, man skal gøre, hvis uheldet er ude, er, at man skal kontakte sin bilforhandler, der kan få lavet en ny nøgle til bilen. Efter denne er produceret, kan man komme ind i bilen. Herinde opstår det næste problem, for selvom nøglen passer i låsen, kan bilen ikke starte, da alle bilforhandlere siden 1997 har været underlagt lovkravet om at producere deres biler med startspærring i. Af denne grund skal man derfor som uheldig bilejer have fragtet sin bil hen til bilforhandlerens værksted, hvor de ved brug af deres computer kan afkode nøglen. 

Dansk Autohjælp tager hurtigt 1000 kr. for afkodning af nøglen, lønnen til mekanikeren og en ny nøgle (som ligger på en ca. pris af 1500 kr.) er oveni. Det kan blive en kostelig omgang. En god tommelfingerregel er derfor at have en kopi af din bilnøgle. Spar alt besværet med mekanikeren og den høje regning. Og når du skal på længere køreture som bilferie, så medbring begge nøgler og hav altid den ene på dig. 

 

Ny lås på ældre bil koster en mindre formue  

Hvis man uheldigvis mister sin nøgle til en ældre bil såsom en Fiat Punto årgang 1993-1999, skal man både investere i ny styreboks, låsecylindre og omkodning af nøgle, hvilket kan efterlade den uheldige bilejer med en mekanikerregning på 15.000 kr.  

Selvom dette er et skrækscenarie, eret rationelt set optimalt altid at være i besiddelse af to nøgler til sin bil.