Servicetjek før ferien til Kroatien

 

Rigtig mange danskere bruger hver sommer flere uger på at fylde bilen med hele familien og køre sydpå til lande som Kroatien. Selvom det tager lang tid, så er det en rejse i selv, fordi man på den måde får set en hel del forskellige lande undervejs på turen. Hvis du er én af dem, der tager på kør-selv-ferie til Kroatien, så er det en god ide at få foretaget bilservice på din bil, inden du og din familie tager af sted. I skal nemlig tilbagelægge mange kilometer. For eksempel er der ca. 1710 km fra Aarhus til Istria i Kroatien, og det kræver en bil, der er i orden, hvis den skal klare hele turen. Derfor er det vigtigt at få en gennemgående servicetjek inden turen går sydpå til Kroatien. Læs mere om, hvordan du holder din bil i form under køreturen.

 

Sådan foregår et servicetjek

 

Ved et servicetjek sørger en mekaniker for at efterse alle de bevægelige dele i din bil for slid, så de kan repareres, hvis de er nedslidte. Derudover gennemgår de servicehæftet i din bil punkt for punkt, så den er helt klar til turen. Her er nogle af de områder, som tjekkes ved et servicetjek:

  • De sørger for at udskifte motorolie, oliefilter og tændrør. På den måde sikres du, at motoren ikke brænder sammen, samt at den lever længere.
  • Kontrol af at alt fungerer, som det skal. Det gælder blandt andet lys, kølervæske, hjulenes indstilling, drivremme, vinduesviskere og udstødningen. Disse bør fungere optimalt, når du skal ud og køre langt.
  • De tjekker, adskiller og renser bremserne og udskifter desuden bremsevæsken, så dine bremser kan klare hele turen og de varme temperaturer sydpå.
  • Derudover tjekker de og opdaterer bilens software, så eksempelvis airbags og sikkerhedsseler virker, som de skal.

Mekanikeren sørger for, at du med tryghed kan sætte dig bag rattet og køre mod Kroatien for at få en skøn sommerferie.

 

Hvad kan jeg selv tjekke på bilen inden ferie til Kroatien?

 

Selvom bilen skal til servicetjek og tjekkes af en mekaniker, så er der nogle ting, som du selv kan gøre, inden du tager på kør-selv-ferie. Du kan for eksempel tjekke bilens oliestand. Dette bør også gøres i løbet af turen. Du kan også tjekke dækkene på bilen selv, for at vurdere om de kan klare hele turen. Dækmønsteret bør være mindst 3 millimeter dybt, for at de kan holde hele vejen. Derudover bør dæktrykket være lidt højere en normalt, når du skal på familieferie, hvor bilen ofte vil være fyldt godt op. Til sidst er det en god ide at pakke bilen sikkert. Vær især sikker på at vægten ikke overstiger det, som bilen maksimalt må veje.

 

Kan autohjælp være behjælpelig?

 

Hos Dansk Autohjælp kan du købe en forsikring, som sikrer dig vejhjælp på stedet, hvis noget skulle gå galt med bilen på turen. På den måde slipper du for at skulle bekymre dig om at skulle vente i flere timer ved et værksted i Kroatien. Med en forsikring er du hurtigt videre igen.