Dette indlæg er sponsoreret.

Stenslag: Derfor skal det repareres med det samme

De fleste har sikkert oplevet det flere gange. Forestil dig, at du er ude på en skøn køretur i det danske sommervejr. Du cruiser afsted til god musik og godt humør, da en sten rammer ruden, og den første lille krakelering kommer til syne. Mange vil vælge at køre videre og ignorere stenslaget, men det er ikke det smarteste. Det kan nemlig komme til at koste. Her får du lidt mere forklaring på, hvorfor det er bedst at reagere hurtigt på et stenslag. Artiklen er leveret i samarbejde med din lokale mekaniker i Herning.

 

Undgå at skifte hele ruden

Når du oplever at få et stenslag i din bilrude, er det vigtigt at reagere hurtigt. For det første kan det blive meget dyrt, hvis du ignorerer problemet. Hvis revnen spreder sig til hele ruden, kan du risikere, at det ikke kan repareres. Det kan for eksempel være, hvis der kommer snavs i stenslaget, så det ikke kan limes. Så skal ruden skiftes helt.

Dernæst er du ikke lige så sikker i din bil, hvis du kører rundt med et stenslag i ruden. Det kan nemlig svække bilens sikkerhedsfunktioner, hvis ruden er skadet. Måske forstyrrer det endda dit udsyn fra bilen. Derfor skal man altid få det fikset hurtigst muligt.  

 

Brug en midlertidig løsning

Hvis du ikke har mulighed for at få stenslaget repareret med det samme, findes der en gratis midlertidig løsning. Hos mange autoværksteder kan du nemlig få gratis stenslagsplaster, som kan placeres over skaden. Det skal dog ikke ses som en permanent løsning, og sådan et plaster fungerer kun, indtil bilen kommer på værksted. Det er altså vigtigt at tage stenslag alvorligt og få det fikset, så snart det kan lade sig gøre.