Hvad har gamle biler med nye ure at gøre?

I årenes løb dukker flere og flere nye urbrands op, som prøver at konkurrere mod de store spillere på markedet. Dog er størstedelen af disse nye ure langt fra unikke, hvilket medfører, at de blot bliver endnu et ur blandt mange. Det er dog ikke alle nye urbrands, der vil lade sig blænde ind i mængden.

Hvis du, ligesom så mange andre, har en forkærlighed både for gamle biler og lækre ure, bør du møde REC Watches. De har gjort det til en fornuftig forretning, at skabe unikke armbåndsure ud fra komponenterne af ældre klassiske biler. De giver dig mulighed for at få et unikt og elegant ur på dit håndled, hvor der i urværket findes elementer fra ældre modeller af eksempelvis en Mini Cooper eller en Ford Mustang. Hvert enkelt ur fortæller sin egen historie, da alle de folkekære biler har en interessant historie at fortælle.

 

Sådan startede eventyret

De to skabere af REC Watches har altid haft en iværksættertrang, og fik idéen for nogle år tilbage. De pakkede derfor kufferterne og tog til BaselWorld, som er verdens største ur- og smykkemesse. Her fik de bekræftet, at endnu ingen har skabt ure med udgangspunkt i gamle klassiske bilvrag. De begyndte at undersøge mulighederne for at opkøbe bilvrag fra ikoniske biler, som kunne bruges i deres ur-kollektioner.

Mottoet hedder sig Recover Recycle Reclaim, hvor de opsøger bilernes historie, og bruger komponenterne til at skabe ure af ligeså høj kvalitet, som vi kender det fra de klassiske biler.

I den første kollektion er det kun skiven, der stammer fra en genbrugt klassiker. Fremadrettet vil der blive brugt flere elementer i produktionen af urene, så de får mest muligt ud af de klassiske biler, de opkøber. Der bliver i alle urene lagt stor vægt på, at bibeholde det æstetiske og unikke look fra de genbrugte materialer, så man i så høj grad som muligt associerer uret med den enkelte bils værdier.

 

 

Det perfekte ur til bilentusiasten

Hvis du har en stor interesse for biler – og især de ældre klassiske modeller – er et urværk fra REC Watches det perfekte håndledssmykke. Har du en speciel forkærlighed for de amerikanske Ford Mustangs? Så kan du få en model fra deres The P51 kollektionen, der indeholder elementer fra 1960’ernes Ford Mustangs. Derudover byder de også på hele tre forskellige kollektioner udarbejdet af materialer fra gamle Mini’er, hvis interessen er større for de britiske biler.

Fremover kan man se frem til flere nye kollektioner, som bl.a. består af ure fremstillet af komponenter fra gamle Porscher, hvilket helt sikkert bliver en stor succes. Derudover kan man på deres hjemmeside være med til at bestemme, hvilken bil det næste ur skal fremstilles af. I skrivende stund omhandler det Willys Jeep, Alfa Romeo Duetto eller Supermarine Spitfire.

 

Vi ser frem til at følge REC Watches rejse, hvor fremtiden helt sikkert byder på flere ure af ikoniske biler.