Få et overblik over de mest almindelige biler i Danmark

Når du kører rundt i det ganske land, har du måske langt mærke til, at der især er to bilmærker, som præger de danske landeveje. Vi giver dig her et overblik over de mest populære biler i Danmark i øjeblikket.

 

Kamp til stregen mellem topsælgerne

Volkswagen har i flere år været topsælgende bilmærke i Danmark, men lige i overhalingsbanen ligger det franske mærke Peugeot. Tyske Volkswagen blev grundlagt i 1936 og har i dag base i Wolfsburg. Internationalt har bilmærket også stor succes og kan prale med at have hele tre bilmodeller i top 10 over bedst sælgende biler nogensinde, nemlig Volkswagen Golf, Volkswagen Beetle og Volkswagen Passat. Konkurrenten Peugeot har historie, der går helt tilbage til 1810, hvor virksomheden startede som kaffekværns- og cykelproducent og i 1889 blev deres første bil produceret. Peugeot har desuden en yderst vellykket historie inden for motorsport, hvor de blandt andet har vundet Intercontinental Rally Challenge Championshio 3 gange og World Endurance Championship 2 gange.

 

Den lille franske overhaler den lille tyske

Samlet set solgte Volkswagen flest biler på det danske marked i år 2017, men Peugeot indtog første pladsen med Peugeot 208 som den mest solgte bilmodel sidste år. Volkswagen nåede op på 27.205 solgte biler i 2017, hvilket svarer til hele 13,3 procent af det samlede danske bilsalg på 221.917 personbiler. Peugeot lå lunt i svinget med 20.577 solgte biler i 2017. Det er dog ikke første gang, at den lille franske bil, Peugeot 208, indtager førstepladsen som den mest solgte bil. Også i 2016 stod Peugeot 208 som danskernes absolutte favoritbil. Året før, i 2015, lå Volkswagen Up med blot 64 flere solgte biler, lige foran Peugeot 208.

 

Større interesse for større biler

Det er fortsat de små bilmodeller, der præger top 10 listen over bedst sælgende biler i Danmark, men en tendens viser, at der de seneste år også er kommet større interesse for større biler. Her er det særligt SUV-modellerne (står for Sport Utility Vehicle), der er populære. SUV-biler minder om stationcars, men er bygget på større chassiser, hvilket gør dem velegnede til familiebiler. I 2017 blev der samlet solgt SUV’er til hvad der svarer til 15,5 % af det samlede danske bilsalg, hvilket er en stigning på 3 procent siden 2016. Udover SUV-modellerne er også mellemklassemodeller som VW Golf, Opel Astra og Peugeot 308 populære blandt de danske bilkøbere.

 

2017 blev ikke et rekordår

Gennem knap et årti er der blevet sat rekord med antal solgte biler hvert eneste år, men denne udvikling satte år 2017 en stopper for. I 2017 blev der samlet solgt 221.800 personbiler, mens der i 2016 blev solgt 222.900. Det var første gang i 8 år, at et nyt år ikke markerede en ny rekord for bilsalg, og her har de nye afgifter, der har skabt uro mellem danske bilkøbere, muligvis en finger med i spilet.