Skrevet af Camilla Struck

Hvis du går rundt med en drøm om at eje din helt egen klassiske bil, men ikke har flere hundredetusinde kroner til at bruge på en veteranbil, så fortvivl ej. Det danske bilmarked har nemlig et udbud af veteranbiler, som man ikke finder i mange andre lande. Der findes faktisk en del veteranbiler, som koster under 100.000 kr., hvilket gør, at mange udenlandske kunder køber deres veteranbil i Danmark og derefter importerer den hjem. På samme måde kan du drage fordel af, at Danmark er et af de lande, hvor det er billigst at købe en veteranbil.

 

 En billig veteranbil er faktisk let at finde

Skaren af veteranbilsinteresserede er vokset meget i de seneste år, og derfor er det blevet en drøm for mange at eje en smuk klassisk bil. Der er dog mange, som lader sig skræmme af, at nogle veteraner koster det hvide ud af øjnene, og derfor nøjes de med at opleve bilerne på afstand. Men det er altså bare ikke det samme at se og køre i andres veteraner, som det er at have en sin egen skønhed stående i garagen. Som ejer af en veteranbil lægger man en masse tid og kærlighed i bilen, og derfor bliver køreturene til en helt unik oplevelse. Der er flere bilforhandlere og diverse auktioner i landet, hvor de gamle bliver solgt til priser, der er overkommelige.

 

Hvor billigt kan en veteranbil købes?

Toyota Corolla er især en populær veteranbilsserie, og denne slags biler bliver solgt for mindre end 50.000 kr. Der findes flere eksempler på billige veteraner som eksempelvis en Fiat 128 (1,1 Sport Coupé), der er særligt genkendelig på grund af dens armygrønne lakering. Denne Fiat stod i 2011 til salg til blot 42.000 kr., og selvom det er nogle år tilbage, er det stadig muligt at købe en veteranbil til under 50.000 kr. i dag. Derudover er den største fordel ved veteranerne, at prisen for forsikring, vægt- og registreringsafgift ikke er i nærheden af de høje priser for nyere biler. Dermed bliver din veteranhobby ikke ruinerende for din pengepung, og du kan stadig nyde stor glæde af fordelene ved at være veteranbilsejer.

 

Ting du skal være opmærksom på

For at du ikke køber katten i sækken, skal du gøre dig nogle overvejelser, inden du køber en billig veteranbil. Det er nemlig essentielt, at du tjekker bilens baggrund. Hvis du vil undgå at købe en skrotbil, skal du have styr på veteranens overordnede tilstand – både eventuelle kosmetiske og mekaniske fejl eller mangler. Din research om bilens baggrund kan være altafgørende, så tag dig tiden til at undersøge veteranens historie.

Er bilen original eller ombygget? Dette er et eksempel på ting, du bør undersøge. Derudover skal du være opmærksom på ikke at blive snydt, så derfor er det også en god idé at lave et baggrundstjek på forhandleren. Hvis du tager dine forbehold i købsprocessen, kan du med fordel købe en billig veteranbil. Der er endda nogle gange en sidebonus ved købet af en billig veteranbil – nemlig at bilen med den rette vedligeholdelse kan ende med at stige i værdi. Derfor kan det være meget fordelsagtigt at købe en veteranbil til billige penge, som plejer din veteranbilshobby og på samme tid kan vise sig at være en god investering på sigt.