Gennemtænk opbevaringen af din veteranbil

Vi nærmer os de sene vintermåneder, hvilket ikke kun betyder varmt tøj, indendørs hygge og kedeligt vejr. Det er også tiden, hvor vi kan gå og pusle med vores veteranbil i garagen. Hvad enten bilen trænger til en opfriskning, eller blot skal ren- og klargøres til vi igen kan komme ud på landevejen, er det vigtigt, at bilen opbevares fornuftigt. Der er flere ting man skal være forberedt på, når vi skal have opbevaret vores kære veteranbil. Skal den opbevares på egen adresse? Eller få den opbevaret et andet sted? Her kommer vi ind på, hvilke ting der er vigtige at forholde sig til, når vi skal have opbevaret veteranbilen.

 

Dækker din egen forsikring?

Hvis du ikke har plads til at have bilen stående på din egen adresse, er der flere virksomheder som tilbyder opbevaring af veteranbiler. Her er det vigtigt at undersøge, om bilen er dækket af ens egen forsikring, hvis den skal opbevares et andet sted, da det ellers kan blive dyrt, hvis den ikke er. Derfor bør man undersøge sine forsikringsbetingelser, for at blive klogere på hvordan du er dækket ind. Der kan eksempelvis fra forsikringsselskabet side være krav om, hvordan aflåsningen er. Hvis du er i tvivl, kan du altid kontakte dit forsikringsselskab. De kan fortælle dig hvilke specifikke krav de har til opbevaringen, så du med garanti er dækket ordentligt ind, hvis der skulle ske din bil noget.

 

Sørg for at indgå en korrekt opbevaringsaftale

Beslutter du dig for, at bilen skal opbevares på en anden adresse end din egen, er der samtidig et par ting du skal have styr på. Man bør altid undersøge, hvilken forsikring opbevaringsvirksomheden har tegnet, for at klarlægge, om der eksempelvis er en større selvrisiko, samt om du er dækket ind, hvis virksomheden kommer i økonomiske vanskeligheder. Derudover bør man også sikre sig, at der er gensidig enighed om bilens stand ved indlevering til opbevaring. Dette kan gøres ved at foretage en fælles besigtigelse af bilen, som både dokumenteres i en rapport og med fotografier. Sådan undgår du i hvert fald, at afhente din bil om foråret og konstatere, at der er ridser eller buler, som ikke var der, da du indleverede bilen.

 

Opbevaringsaftale – alle de relevante vilkår

Når du indgår en aftale om opbevaring af din veteranbil, bør alle de væsentlige vilkår, som man finder relevant for opbevaringen, tydelig fremgå af aftalen. Nedenfor findes nogle af de vilkår, der bør fremgå i en opbevaringsaftale:

  • Krav til nogenlunde konstant temperatur i lokalet. Dette er med til at holde bilen i ordentlig stand, så den ikke lider skade af forkert opvarmning.
  • Krav til sikker aflåsning af lokalet.
  • Adgangsmulighederne i løbet af opbevaringsperioden.
  • Virksomhedens adgang til bilen.

 

Begynd allerede i dag

Nu har du fået startskuddet til, hvordan du opbevarer din veteranbil mest fornuftigt. Det kan være en god idé at undersøge de forskellige muligheder i god tid, så der er helt styr på opbevaringen, når bilen skal i vinterhi. Derudover kan du med fordel tage kontakt til andre veteranbilsejere, for at høre hvordan de har gjort med deres opbevaring.