Spar penge ved at købe brugt bil

Hvis du er på jagt efter at udskifte din nuværende bil, er det værd at overveje de mange fordele ved at købe en brugt bil. Når du køber en brugt fremfor en helt ny bil, er der mange penge at spare. Du kan få en flot og velkørende bil til en markant lavere pris, end hvad du vil skulle investere i en splinterny bil. Du vil altid hurtigt kunne sælge den brugte bil igen og med et prisnedslag, der som oftest vil være langt mindre end ved videresalg af en splinterny bil, som vil tabe værdi i det sekund, du har købt den. Der er altså rigtig mange fordele og penge at spare ved at købe bilen brugt, men føler du dig utryg ved at købe privat, er der også mange bilforhandlere med brugte biler, hvor der bl.a. tilbydes garanti og tryghedsforsikring.

 

Generelle fordele ved køb af brugt bil

Udover pengebesparelse, som gør, at du med højere sandsynlighed kan købe lige netop den bil, du drømmer om, er der masser af andre fordele ved at købe din næste bil brugt.

 

  • Først og fremmest er der masser af brugte biler på markedet, så du vil have flere bilmærker og et hav af udgående modeller at vælge i mellem.
  • Der vil typisk være en masse ekstra udstyr med, når du køber din bil brugt. Du vil f.eks. kunne få anhængertræk, indbygget GPS eller lignende, og dette vil du som oftest ikke skulle betale ekstra for.

 

Fordelene får du, da brugte biler prissættes efter motorstørrelse, model, alder, og hvor langt bilen har kørt, hvilket her vil være til din fordel. Desuden undgår du det antiklimaks, det er, når man køber sin drømmebil, men herefter skal vente en evighed for at få bilen med hjem. Når du køber bilen brugt, er den din med det samme.

 

Ulemper ved køb af brugt bil

Når du overvejer at købe en brugt bil, er det dog vigtigt også at være klar over ulemperne:

  • Først og fremmest vil en brugt bil ofte være dyrere i service og reparationer end en ny bil.
  • Jo ældre bilen er, desto mere stiger den grønne ejerafgift, da benzin eller dieselforbruget vil stige i takt med alderen.

Når du køber en ny bil, vil der gå længere tid før, du skal have foretaget større reparationer. Denne garanti har du ikke på samme måde, når du køber bilen brugt. Dette vil ofte påvirke både forsikring og lån, som vil blive dyrere. Derfor vil det at købe en brugt bil for mange ende med at være en kortsigtet løsning.

 

Skal du købe brugt eller nyt?

Hvis du ikke har den store viden om biler, kan det være svært at finde rundt i det private marked for brugte biler. Her følger der typisk ingen garanti med, og det vil for mange være svært at gennemskue, om du er ved at gøre en god handel, eller om du er ved at blive snydt. Hvis du vil være sikker på at undgå at blive taget ved næsen, anbefales det, at du finder en brugtvognsforhandler. Mange brugtbilsforhandlere har en garanti, hvilket giver dig mulighed for at gøre et godt og trygt køb.

Virksomhed: Bakkens Biler