Derfor skal du bruge sikkerhedssele

Bilen bliver for stadigt flere det primære transportmiddel. Men det er også i bilen, de fleste ulykker sker. Derfor er det vigtigt at have sikkerheden i top, når man sætter sig selv og andre ud i trafikken. Både for sin egen og andres skyld. Derfor er sikkerhedsselen et vigtigt og livsnødvendigt udstyr i din bil. Men har du nogensinde tænkt over konsekvenserne ved manglende brug af sikkerhedssele? Og har du tænkt over hvor mange forskellige seler, der findes?

 

Sikkerhedsseler - regler og bøder

Vidste du, at det rent faktisk er lovpligtigt at være korrekt fastspændt? Der kommer her en oversigt over de vigtigste regler og bøder.

  • Antallet af personer i bilen må ikke overstige antallet af seler
  • Alle skal være fastspændt under kørsel
  • Det er førerens ansvar at alle under 15 år er fastspændt. Alle over 15 år har selv ansvaret
  • Har du personer i bilen der er under 135 cm. Høje, skal de sidde i selepude eller andet sikkerhedsgodkendt udstyr
  • Bliver du stoppet uden sikkerhedssele er bøden på 1500,-. Dette gælder både føre og passagerer
  • Har du, som chauffør, ikke sørget for at passagerer under 15 år har sele på, er straffen hårdere. Her får du en bøde på 2000,- og et klip i kørekortet

Det kan være en dyr fornøjelse ikke at kende til reglerne. Gør derfor dig selv den tjeneste at gøre det til en vane at lade alle i bilen være fastspændt. Men er det så ligegyldigt hvilken sele, der gøres brug af? I princippet ja. Så længe den opfylder sikkerhedskravene.

 

Specialseler

Der findes et hav af forskellige løsninger inden for fastspænding. Carfix er, med deres 5 specialseler, en af de førende løsninger. Hos dem kan du få: fempunktssele, magnetsele, bussele og easy travelsele. Med deres brede sortiment, vil du kunne finde noget til enhver smag. Der findes selvfølgelig et væld af andre seleløsninger også. Det vigtigste er, at du finder en sele der passer til dine behov, så du sikkert og bødefrit kan bevæge dig rundt på landevejene.

Virksomhed: MJ Autosadelmager