Er der gæld i din nye, brugte bil?

Der er masser af penge at spare, hvis man køber en ny, brugt bil, som har kørt et vist antal kilometer, men det kan være svært at vide, om en brugt bil er god nok til, at man bør købe den. Der er en række faktorer, som spiller ind for, om en bil er ideel at købe, og disse faktorer bør altid undersøges inden, at bilen købes – det gælder f.eks. gæld i bilen, bilens servicebog og serviceoverholdelse.

 

Er der gæld i bilen?

Restgæld er i nogle tilfælde rimelig almindeligt, når det kommer til brugte biler, og inden du beslutter dig for, om en brugt bil skal være din eller ej, bør du tjekke op på, om der er restgæld i bilen. Restgæld er især almindeligt, hvis der er tale om en brugt bil, som er af nyere dato og f.eks. er en ny model, og du kan selv undersøge, om der er restgæld i den enkelte bil gennem ’Den Digitale Bilbog’ ved Tinglysningsretten. Er der restgæld i den bil, som du overvejer at købe, er det en god idé at søge professionel, juridisk hjælp, så du er sikker på, at du ikke ender med at skulle betale en anden persons gæld for din nye, brugte bil.

 

Har ejeren overholdt bilens servicekrav?

Service på en bil er altafgørende for både bilens sikkerhed, komfort og for at bilen kan bruges optimalt. Det er derfor ikke til at tage fejl af, at bilens servicekrav altid bør overholdes, og når det kommer til at skulle købe brugt bil, kan det blive nødvendigt at tjekke op på, om en bil har overholdt den service, der er tilrettelagt for den. Alt efter hvilken bil, der er tale om, hvor meget bilen bruges og hvor gammel den enkelte bil er, skal den til eftersyn efter en bestemt periode af tid, og overholdes denne serviceplan ikke, kan det betyde, at bilens garanti fra fabrikantens side frafalder. At tjekke op på en brugt bils serviceplan kan desuden hjælpe dig selv, da brugte biler ofte kan have nogle andre fremtidige servicekrav, og derfor ved du efter et serviceeftersyn, hvordan du bedst selv vedligeholder den. Et serviceeftersyn bør altid blive lavet ved en autoriseret automekaniker som f.eks. Mans Auto ApS, der holder til i Brøndby.

 

Stemmer bilens servicebog overens med kravene?

I en bils servicebog fremgår det, om alle servicekrav og lignende er overholdt. Ved at tjekke en brugt bils servicebog får du dermed det overordnede overblik over, om f.eks. bremserne er skiftet efter de forskrifter og efter den brugsperiode, som producenter anbefaler. De automekanikere, som udfører serviceeftersyn på en bil, kan stemple og skrive under i bilens servicebog, således at det fremgår tydeligt, hvem der har lavet hvad og hvornår. Der bør derfor aldrig være tvivl om, om ejeren af en brugt bil har overholdt de krav til service, som er stillet, hvis de kan fremvise en servicebog, som bekræfter dette.

 

Er komforten og sikkerheden i orden?

Komfort og sikkerhed er begge altafgørende faktorer for, om en bil bør købes, og den nemmeste måde at tjekke, om bilens indre og ydre passer til de behov og krav, som du måtte have, er ved at prøvekøre bilen. Køber du bil af en privat, kan det være svært at arrangere en prøvekørsel, men ved brugtbilsforhandlere er denne procedure en del af de fleste handler. Sikkerheden hænger i høj grad sammen med de eftersyn, som er lavet på bilen, og en professionel partner – som f.eks. Mans Auto – vil kunne hjælpe med at klargøre, om sikkerhed er i orden.