Autoværkstedet kommer vi ikke uden om

Lad os starte med noget af det ”kedelige”. Der er penge at spare ved at vedligeholde din bil løbende, men helt gratis bliver vedligeholdelsen nok desværre aldrig. Men hvad er egentlig vigtigt at få lavet hos et værksted, for at bilen holder længst muligt?

Er dit mål eksempelvis, at din bil skal holde i mere end 10 år, så er det nødvendigt, at du investerer i en undervognsbehandling på et autoriseret autoværksted. Det er nemlig især vigtigt, når man bor i et vejrklima som det danske. Udover vejret i sig selv, så sørger vi i Danmark også for at salte mere om vinteren, end man gør i de fleste andre lande. Det er dog kun, hvis du vil beholde din bil i mere end 4-5 år, at en undervognsbehandling kan betale sig.

 

Fornuftig kørsel behøver ikke være kedelig

Et af de vigtigste punkter, når det kommer til at holde din bil velplejet, så den holder sig i form i mange år, ligger i den måde, du kører på. Det kan godt kræve noget tilvænning i starten, at du ikke bare kan give den gas på speederen på den måde, du plejer at gøre. Men hvis du husker på, at det at køre bare lidt mere fornuftigt, end du plejer, kan give dig en økonomisk gevinst – så er det måske ikke så kedeligt alligevel.

Mens du dagdrømmer lidt om, hvad du kan bruge de sparede penge på, kan du accelerere blidt de første par kilometer. Det skal du gøre for at sørge for, at motoren er oppe på en vis temperatur.

 

Stenslag, fugleklatter og lak

En hurtig (fun)fact: når du er så uheldig, at en fugl udser din bil som sit næste offer for de sorte og hvide klatter, bør du nok bare bide i det sure æble og få fjernet klatterne med det samme. Fugleklatterne ætser nemlig lakken på bilen. Når vi nu er ved emnet at få ordnet tingene med det samme, så gør dette sig faktisk også gældende for stenslag i bilruderne. Hullerne kan nemlig blive større med tiden. Er det i lakken, du har fået et stenslag, er der risiko for, at rusten derfra breder sig – så her er det også bedst, at få gjort noget ved sagen inden ret længe.

 

Den bedste grund til at holde bilen i god stand

Måske har du allerede gættet det? Hvis du holder din bil i en god tilstand så længe som muligt, er den flere penge værd, når du en dag vil sælge den.
Derudover er det naturligvis også kosteligt, hver gang bilen skal til reparation – og måske kan du undgå et par operationer ved at vide lidt om, hvordan du kan forlænge bilens levetid. I øvrigt synes de fleste af os nok også, at det er besværligt at skulle have bilen på autoværksted og skulle til at have en lånebil og så videre.

 

Vi håber, at du føler, du har fået lidt inspiration til at beholde din bil i god form, uden at det behøver at blive en alt for sur pligt. Hvis du virkelig er motiveret, kan du finde endnu flere gode råd derude. En god søgning på nettet eller en hurtig opringning til en et autoværksted går man sjældent galt i byen med.