Firehjultrækkere er populære som aldrig før. Om det den gode plads eller visheden om, at man kan køre, hvorhen man vil og ikke er begrænset af de asfalterede veje, som vores infrastruktur kan byde på, er svært at spå om. For nogen vil det nok være det ene og for andre det andet. For de fleste er det sikkert en god blanding. En ting er sikkert. Den nye Audi Q5 passer til enhver smag og er så velbalanceret, at den kan vinde over selv de største modstandere af firehjulstrækkere.

Audi Q5 er det nyeste led i Audis forsøg på at teknologiomstille deres biler, så de kan byde på en endnu bedre køreoplevelse. Med Audi Q5 er det lykkedes til punkt og prikke. Alle de nye forbedringer fungerer optimalt, og den nye Q5’er byder som et resultat af det på en fortrinlig køreoplevelse.

 

Hvad er der nyt ved den?

Den nye Audi Q5 har bibeholdt de karakteristika, der gjorde den til sådan et hit blandt familier. Ligesom de øvrige biler i Q5-familien er den bygget op om MBL-platformen og dens udgangspunkt på langsliggende motorer. Undervognen roder bod på den høje siddehøjde, så Audien føles behagelig og sporty at køre i. Det, der adskiller Audi Q5 fra de tidligere udgaver, er de store forbedringer på motorerne både hvad angår ydelse og forbrug. Audi har udviklet en helt ny generation af deres velkendte Quattro firehjultræk. Firehjulstrækket er således implementeret med et elektronisk system, der sørger for kraftfordelingen mellem forhjul og baghjul. Systemet fungerer ved at sørge for, at bilen trækker på forhjulene hele tiden – medmindre der er behov for mere kraft. Sker det, fordeler systemet kraften til alle hjulene på 15 millisekunder og sørger derved for, at Audien lynhurtigt kan presse ydeevnerne til deres yderste, men samtidig sikrer systemet, at Firehjulstrækket kun bruges, når der er behov for det, hvilket formindsker bilens behov for benzin betragteligt.

Derudover har den en støddæmpende forrude og Q-5’eren er desuden vokset på alle ledder for at give bedre plads. I forhold til den første udgave, er den nye Q5 altså både kraftigere, hurtigere, større og billigere i drift end dens ”lillebror”

 

Køb den i dag

Prisen for bilen kommer i Danmark til at ligge i omegnen af 600.000 kr, hvor der dog vil være mulighed for at købe et væld af opgraderinger, så bilen bliver præcis, som du ønsker. Du kommer til at kunne vælge mellem alt fra et digitalt instrumenthus til Matrix-LED forlygter og B&O lydanlæg, etc.

 

Du kan se bilen og finde forhandlere på her: Find din Audi forhandler her.