Køb eller salg af bil – sådan forbereder du

Især som førstegangskøber eller førstegangssælger, kan det være svært at finde rundt i bil- og ekstraudstyrsjunglen. Der er mange ting, der kan gå galt, hvis du sælger eller køber privat, og her er det en rigtig god idé at være godt forberedt, så du ikke ender med at ærgre dig, når købet eller salget er i hus. Også hvis du køber ny bil, er det en god idé at have undersøgt markedet, før du går til en bilforhandler. Selvom de uden tvivl gerne vil hjælpe dig til at købe det rigtige, er de også meget interesserede i at få et salg igennem. Nedenfor giver vi dig et overblik over, hvordan du forbereder dig bedst muligt, når du henholdsvis skal købe og sælge bil.

 

Køb af bil – sådan forbereder du dig

At købe bil er en stor beslutning og en stor investering, så for at sikre, at du får mest muligt ud af pengene og ikke ender med et fejlkøb, er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser, før du køber:

 

  • Hvad er dine behov?

Er I en børnefamilie, er det essentielt, at der er plads til jer alle, og desuden kan det være rigtig rart med fem døre frem for tre, så I ikke skal bakse med børn og barnesæder gennem de forreste døre. Desuden vil et stort bagagerum gavne jer, både når I skal på tur og handle stort ind. Er du pensioneret eller gangbesværet, kan det være en fordel med en høj bil, så indstigningen ikke bliver anstrengende og et styresystem, der ikke er alt for tungt.

 

  • Hvad er dit budget?

Næste skridt er at snakke økonomi, og her gælder det om at forventningsafstemme. Hvilken bil vil du gerne køre i, og kan det lade sig gøre økonomisk? Er økonomien ikke til en hel ny bil, kan du undersøge markedet på diverse sites på nettet med bilsalg. Her kan man de fleste steder taste sine behov og kriterier ind og på den måde frasortere de irrelevante biltyper.

 

  • Prøvekør flere gange

Én ting er, at bilen skal passe til din økonomi og dine behov - en anden ting er, om du føler dig tilpas i den nye bil. Derfor bør du prøvekøre den mere end en enkelt gang, for at sikre dig, at du synes at bilen køre godt, og at du sidder godt i sæderne.

 

Salg af bil – Sådan forbereder du dig

Når du skal sælge din bil, er der mange ting, du kan gøre for at få salget til at gå hurtigt og gnidningsfrit:

 

  • Sørg for at bilen ser attraktiv ud

Der er ikke mange, der gider købe en bil, hvor gulvet er fyldt med sand eller vinduerne fyldt med fugleklatter. Sørg for at gøre grundigt rent i bilen og fjern kliché-agtigt gadgets såsom zebrabetrækket og terningerne i vinduerne – få bilen til at se så ny ud som mulig. Det er desuden en klar fordel, hvis du ikke har røget i bilen.

 

  • Ekstraudstyr, der kan hæve værdien

Hvis din bil ikke allerede er udstyret med aircondition, navigation og stilrene fælge, kan du overveje at investere i det for at hæve gensalgsværdien. Skriv desuden en god og sælgende salgsannonce uden den får en for desperat eller prøvende tone. Lad være med at smøre for tykt på – bilen skal afspejle, hvad du sælger!

 

  • Hav styr på det praktiske

Som sælger skal du virke overskudsagtig og have styr på det praktiske såsom omregistrering, slutseddel og en sikker og tryg betaling samt overdragelse. Når køber prøvekører din bil, så behold registreringstesten – på den måde er risikoen for tyveri minimal.