De mest luksuriøse biler, der kan køre over 400km/t

Store bilgiganter som Bugatti, Koenigsegg, McLaren og Hennessey konkurrerer konstant om at forbedre teknologi, design og aerodynamik ved deres modeller. Målet er at kunne fremvise de mest luksuriøse og hurtigste biler for offentligheden. Vi har samlet et par af bilproducenternes ypperste kreationer:   

 

  1. Bugatti Veyron 16.4 Super Sport

Bugatti begik en genistreg, da de lancerede Bugatti Veyron 16.4 Super Sport. Fra år 2006 kunne de nemlig bryste sig af at have produceret den hurtigste gadebil til dato, hvilket dog er blevet overgået af bil nummer 2 på listen. Super Sport kan nemlig nå faretruende 431km/t, hvilket kun få andre biler i verden kan hamle op med. Husk at spænde sikkerhedsselen stramt, for bæstet kan tage dig fra 0-96km/t på imponerende 2,4 sek.

Med 1.200 hestekræfter at trække på samt en 8 liters W16 er Bugatti Veyron et stort energibundt, som kører fra langt de fleste af sine konkurrenter. Den franske bilproducent Bugatti præsenterede allerede i 1999 en konceptbil, som lagde grundstenen til de nyere Veyron-modeller.

Vil du have fingrene Super Sport, så bliver det umådelig svært, da der kun blev produceret 30 eksemplarer. Det behøver vel ikke nævnes, at bilen er en investering, som kun de færreste reelt har råd til. Et interessant faktum er, at Bugatti og deres ejer Volkswagen faktisk taber penge på hver solgt bil. Der var nemlig ekstremt høje omkostninger ved udviklingen af modellen.   

 

  1. Koenigsegg Agera RS

Den nye frække dreng i klassen er Koenigsegg Agera RS, som erobrede titlen som verdens hurtigste produktionsbil i 2017. Vi kan takke vores svenske naboer for at have sat rekorden og vippet franskmændene af pinden. Koenigsegg er nemlig en bilproducent med base i Ängelholm i Sverige. På trods af firmaets relativt korte historie i sammenligning med andre bilgiganter, så har Koenigsegg formået at blive en markant spiller på markedet for luksusbiler, der kan køre utrolig stærkt.

Vil du erhverve dig en Agera RS, så skal du hoste op med ikke mindre end 2,2 mio. dollars for sådan en skønhed. Men derefter har du også fornøjelsen af at kunne træde speederen i bund og accelerere fra 0-96km/t på sølle 2,9 sekunder. Fart- og spændingsgarantien er sikret!

Agera RS’ utrolige fartrekord lyder på hele 447km/t, som blev sat på en lukket bane i den amerikanske stat Nevada sidste år. I skrivende stund findes der kun 25 Koenigsegg Agera RS på private hænder, og den eftertragtede model kan være svær at komme i nærheden af. Inde i Agera RS finder du lækre kvalitetsmaterialer som læder, kulfiber og aluminium. Bilen er bygget let og stabilt, hvor fokus har været på at presse bilens fart til det yderste. Derudover er der aktiv lyddæmpning i Agera RS.

 

  1. Hennessy Venom GT F5

Hennessey Venom GT F5 er ifølge chef John Hennessey bygget til at kunne kræve titlen som verdens hurtigste bil, når den bliver sat i produktion. Bilen kommer til at rumme 1.200 hestekræfter og en 8 liters V8-motor, hvilket bidrager til at skabe optimale betingelser for fartrekorder. Selve navnet F5 refererer til den hurtigste tornado-type, hvis vinde blæser mellem 420-512km/t. Bliver bilen til virkelighed og forventningerne indfriet, så kan Venom GT F5 med rette sammenlignes med en tornado i luksusbil-landskabet.

Hennessey regner med at producere 30 eksemplarer af F5 i første omgang. Produktionen er planlagt til at starte næste år, og det bliver spændende at følge med i udviklingen. I 2015 var der kun solgt 16 eksemplarer, og det bliver interessant at finde ud af, om Hennessey kan finde villige købere til at finansiere de resterende eksemplarer af Venom GT F5.

Designet af Hennessey Venom GT F5 byder på bredere sporvidde, forlænget akselafstand, nye bremser og bedre affjedring i forhold til Henneseys tidligere modeller.