Sådan sikrer du kvaliteten på brugte dæk

Vil du også gerne spare penge, når tiden er kommet til, at du skal købe nye dæk til din bil, kan det være en god idé at lede efter nogle brugte. Der er dog meget at være opmærksom på, når du skal sikre, at kvaliteten og sikkerheden er i top, før du køber. I denne artikel har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du bedst muligt sikrer dig, at dækkene er i god kvalitet.

Hvis du hellere vil slippe for besværet, kan du med fordel kontakte Guldborg biler. De sælger nye dæk til en og pris, og de vil gerne hjælpe dig med at montere. De er beliggende i Vestbjerg og har kunder fra Brønderslev, Nørresundby, Tylstrup, Aabybro og Aalborg. Du kan finde mere information ved at følge dette link eller finde info om dæk og fælge ved at følge linket her.

 

Kontroller dækmønster og rilledybde

Det er meget vigtigt for sikkerheden på bilen, at både dækmønster og rilledybde er i orden. Det er nemlig dem, der gør, at dækket får vejgreb. Loven siger, at dine dæk skal have minimum 1,6 mm dækmønster, men dækeksperter anbefaler, vinterdæk med mindre end 3 mm udskiftes. Et smart trick er, at du kan tjekke dækmønstret med en 20’er. Hold dronningens hoved opad. Synker mønten i til begyndelsen af halsen eller mere, så er dækmønsteret dybt nok.

 

Tjek indersiden af dækket

Det er en god idé at tjekke indersiden af dækket, før du beslutter dig for at købe. Her kan du nemlig se, om der har været punkteringer eller lignende. Hvis du finder huller eller ujævnheder, som for eksempel buler, er dækkets sikkerhed ikke helt så god, og du skal måske lige overveje en ekstra gang, om det er værd at købe.

 

Kig på dækkets sider

Hvis der har været kørt på et fladt dæk, vil det kunne ses på siderne. Hvis det er tilfældet, er hjulet ujævnt. Led efter slidmærker og andet, der indikerer, at dække har kørt på kantsten. Enhver ujævnhed kan betyde, at dækket er defekt og dermed ikke sikkert at køre med.

 

Kontroller tråden på dækket

På dækket sidder der en tråd, som går hele vejen rundt, og denne sørger for, at dækket kan holde formen og blive siddende på fælgen. Det er altså ret essentielt for sikkerheden, at den er intakt. Du tjekker den ved at føle hele vejen rundt på begge kanter, både inderside og yderside. Der sidder en wire, som holder dækket på plads, og den kan været blevet skæv eller beskadiget på anden vis ved afmonteringen af dækket fra fælgen. Hvis du mærker nogen form for ujævnhed, skævhed eller andre skader, er der en risiko for, at dækket kan hoppe af under kørslen, og det kan være rigtig farligt.