Der er mange gode grunde til at overholde intervallerne for serviceeftersyn, men her er de 3 bedste grunde. Hvis du er en af dem, der ikke synes, der er grund til at køre din bil på værksted med mindre, du føler, der er noget galt med den – bør du især læse videre. Det er nemlig vigtigt at gøre alligevel, hvis du vil spare penge på lang sigt. Ved regelmæssige serviceeftersyn får du desuden en bil, der er bedre at køre i. Ved et normalt serviceeftersyn bliver olie og oliefilteret skiftet, der bidrager til en bedre motorgang. Derudover kontrolleres udstødning, dæk, motor, styretøj og undervogn. På den måde opdager din mekaniker, hvis der er noget, der skal udskiftes, før det går galt. Læs med her og bliv klogere på serviceeftersynet, og hvorfor du bør følge servicebogens interval for eftersyn.

 

1. Spar penge, inden det går galt

Det kan ikke understreges nok, at du kan spare penge i den lange ende, hvis du sørger for at overholde dine serviceeftersyn. Er du ny bilejer, kan man være fristet til at spare pengene. Men man skal i højere grad se eftersynet som en investering til vedligeholdelse af bilen, hvor pengene i sidste ende er givet godt ud. Når f.eks. olien på bilen bliver skiftet, kører motoren bedre. Det vil altså sige, at den bruger mindre benzin, end når den kører på gammel olie. Din mekaniker tjekker også, hvilke dele der er ved at være nedslidte. På den måde er der mindre risiko for, at bilen pludselig bryder sammen af den ene eller den anden grund. Her er det naturligvis vigtigt, at du henvender dig til en professionel mekaniker. Er du på udkig efter sådan én i Silkeborg, kan du med fordel kontakte Lysemosens Auto ApS.

 

2. Løbende vedligehold giver bedre driftsøkonomi

Det løbende vedligehold er afgørende for køreoplevelsen. Derfor bør du følge servicebogens anvisninger om, hvor ofte din bil kræver eftersyn. Som regel skal eftersyn foretages hver 10.000-30.000 km, som bilen kører. Hvis du ejer en gammel bil, hvor du tænker, at det ikke kan betale sig at overholde serviceeftersyn længere – så er det vigtigt, at du har dig for øje, at hvis nogle dele går i stykker på bilen, kan det skade andre dele. Derfor er det allerbedst med et regelmæssigt eftersyn både på grund af økonomiske og driftsøkonomiske grunde.

 

3. Bibehold bilens værdi

En tredje og meget væsentlig grund til at overholde serviceeftersynet er, at der ikke er garanti på din nye bil, hvis serviceeftersynene ikke er blevet udført og overholdt. Ved ethvert serviceeftersyn får du et stempel i servicebogen, som viser, at en autoriseret mekaniker har udført eftersynet. På den måde sikrer du, at garantien er gyldig.

 

Et godt råd om serviceeftersyn

Husk, at du altid kan snakke med din mekaniker om, hvilke dele han gennemgår, inden han påbegynder arbejdet. På den måde kan du få en cirkapris og dermed undgå at blive overrasket efterfølgende. Her kan I også aftale, hvorvidt mekanikeren selv skal varetage det mulige ekstra arbejde – eller om du vil have muligheden for at indhente tilbud andre steder først.

 

 

Virksomhed: Lysemosens Auto ApS