Skrevet af Camilla Struck


Forskellen på en almindelig, gammel bil og en veteranbil skiller, når bilens alder runder de 35 år. De sidste 10 år er der en del biler fra 70’erne og 80’erne, som har rundet veteranalderen, og derfor er de blevet mere attraktive på bilmarkedet. Alderen medfører en ændring i vægtafgift, forsikring og kørsel – og endnu vigtigere bliver bilerne sjældnere, jo ældre de bliver. Dette medfører en stigende interesse i de nyudsprungne veteranbiler fra 70’erne og 80’erne. Listet herunder har vi fundet 6 fede veteranbiler – 3 fra 70’erne og 3 fra 80’erne – som du er nødt til at tjekke ud.

 

Veteranbiler fra 70’erne, som du bør tjekke ud

Youngtimers, som de yngre veteranbiler hedder, kan fås til gode priser samt fornuftig stand, hvilket gør dem til en god investering i den lange ende – hvis man altså vedligeholder bilerne. Vi har her samlet 3 fede biler fra 70’erne, som er et kig værd:

  1. Audi 80 1.3 fra 1976

Denne model fra Audi var den første på daværende tidspunkt, som kunne fås med V6-motor, og derfor skiller den sig ud. Derudover var fronten af bilen meget anderledes end tidligere modeller på grund af både lakeringen og formen.

 

  1. Opel Kadett City fra 1978

Den velkendte Kadett-model fra Opel blev første gang lanceret i 1937, hvor mange eksemplarer blev produceret i de løbende år. I 1978 kom Kadett City, som var bedre propositioneret end forgængeren. Kadetten var meget populær blandt familier til trods for dens knap så imponerende teknik. 

 

  1. Toyota Starlet 1.2 fra 1978

Toyota-modellen var gennem flere år godt solgt som minibil. Bilen er karakteristisk, som kan ses på den kortere motorhjelm i forhold til tidligere modeller samt de rektangulære forlygter.

 

Populære youngtimers fra 80’erne

Nedenfor er der listet 3 veteranmodeller fra 80’erne, som i løbet af de seneste år er rykket over i kategorien for veteranbiler. Disse 3 veteraner fortjener din opmærksomhed:

 

  1. Fiat X/9 1.5 fra 1982

Denne sportsvogn fra Fiat er meget tiltalende og karakteristik på grund af både teknikken og udseendet. Fiat X/9-modellerne er 2-dørs cabrioleter, hvor 1982-modellen adskiller sig ved nye muligheder for lakeringen af bilen.

  1. Ferrari Mondial fra 1986

Denne Ferrari-model er bemærkelsesværdig, fordi den både blev udbudt som coupé og cabriolet, hvor begge slags var meget populære. Det var især udseende, som denne model var velkendt for.

 

  1. Peugeot 205 CTI 1.9 cabriolet fra 1988

Peugeot 205-modellerne var over en årrække meget populære, og især modellen fra 1988 var noget særligt. Modellerne blev hele tiden opdateret i forhold til motorer, og denne Peugeot havde som den første en ”TU”-motor.

 

Hold øje med de opkommende youngtimers

Nu da mange biler fra 70’erne og 80’erne bliver veteraner, kan du med fordel investere i disse biler, som med stor sandsynlighed vil stige i værdi med årene. Så derfor kan du nemmere blive veteranbilsindehaver og frembringe minder fra barndommen eller måske udleve din vildeste ungdomsdrøm i form af en veteranbil.