Benzin på Diesel bil – hvad gør jeg?

Der findes to typer af brændsel – diesel og benzin. Det er bestemt ikke ligemeget hvilken type brændsel, du hælder på din bil. Det kommer altså an på, hvilken motor din bil har. Den store forskel på de to typer er, at dieselolie smører lejer og bevægelige dele i brændstofsystemet. På den modsatte side renser og udtørrer benzin. Der er altså markant forskel på funktionen for de to typer. Og det er af den grund, at det ikke er ligemeget hvilken type, du bruger, når du tanker.

 

Derfor er det vigtigt at bruge den rigtige type brændsel

Det vil typisk ikke kunne lade sig gøre, at du fylder diesel på din benzinbil, da tanksudsen for diesel som regel er for bred til en benzintank. Hvis det skulle ske, at du fik diesel på din benzinbil, ville den stoppe, så snart dieslen rammer motoren.

Derimod sker det i langt flere tilfælde, at benzin kommer på en dieselmotor. Da diesel er lettere antændeligt end benzin, vil det være mere problematisk, hvis det er denne vej, det går. Og så skal du være ekstra obs.

Det kan blive rigtig dyrt, hvis du ikke følger den rigtige procedure, når uheldet er ude. Hvis du ikke gør det, kan det komme til at koste dig helt op til omkring 30.000 kr. I værste fald vil der nemlig skulle en ny motor til. Hvis du gør det rigtige, vil du kunne nøjes med en rens af tanken, som kun koster dig 3-4.000 kroner. Der er altså mange penge at spare.

 

Dette kan du gøre hvis du tanker forkert

Hvis det skulle ske, at du tanker forkert, må du ikke starte bilen. Hvis du har startet bilen, så sluk den hurtigst muligt. Derefter skal du kontakte vejhjælp, og fortælle dem problemet. De skal have af vide, at de ikke må starte bilen. Det er vigtigt, at de ved det, så de ikke kommer til at starte bilen, hvis de skal flytte den. Derefter vil de rense tanken. Og så er det, at du undgår at betale dyre dommer. Følg derfor disse råd nøjagtigt.