Forebyg rustskader med disse råd

Rust i lakken og skader på bremserøret er blot nogle af de uforudsete udgifter, som danske bilejere må se i øjnene. Biler ruster nemlig hele året rundt – og det kan påføre skader på bilens mekanik. Som udgangspunkt er biler ikke lavet til at leve over 15 år i Danmark. Dette skyldes vores utilregnelige klima. Den høje mængde af fugt og kondens blandet med de skiftende temperaturer øger risikoen for rustskader. Der er imidlertid meget, man kan gøre for at forebygge rustskader. Har man lige købt en ny bil, er det utrolig fordelagtigt at få lavet rustbeskyttelse hos en autoriseret mekaniker, der er en del af Dinitrol. Dinitrol er en landsdækkende kæde, der har speciale i rustbeskyttelse. Deres behandlinger af biler er kontrolleret af Teknologisk Institut, så man er sikker på at få en gennemført undervognsbehandling på sin bil. Har man en ældre bil, bør man ligeledes få foretaget rustbeskyttelse regelmæssigt. Dette kan være med til at øge levetiden på ens bil.

 

Sådan plejer du din bil

Hvis man lader bilen stå til, kan det føre til mange skader. Uanset om man parkerer i en garage, eller bilen står udendørs hele året rundt, finder rust nemlig sin vej ind i mekanikken. Derfor er det en god idé at have et særligt øje for bilens tilstand hele året rundt. Dette gør man allerbedst ved at forebygge med rustbeskyttelse. Opdager du alligevel begyndende rust på bilen, er det vigtigt, at du tager kontakt til en specialist inden for området. Man kan som udgangspunkt ikke selv behandle rust på bilen – og det er de færreste, der har den fornødne erfaring til at forhindre rustskaderne i at sprede sig. Når først rusten har fået fat, kan det være svært at udbedre skaderne. Er du i tvivl om, hvor ofte din bil skal have rustbeskyttelse, kan du søge råd hos en fagmand fra Dinitrol. Hvor meget, bilen ruster, afhænger nemlig af bilmodellen såvel som dit kørselsmønster.

 

Fremtidssikring af din bil

Når man kører på de danske veje, kan man ikke undgå at udsætte bilen for fugt, salt og kondens. Dette er med til at øge chancen for rustskader. Det er således uundgåeligt at sikre sin bil fuldkomment fra rust. Af den grund bør man være forberedt på, at der er en chance for, at bilen kan ruste. Det vigtigste er, at man får udført den rigtige pleje af sin bil – gerne et par gange om året. Dette er ikke kun med til at sikre din kørsel, behandlingen forhindrer ligeledes varige skader på bilen, som i langt de fleste tilfælde kan blive utrolig bekostelige. Derfor er det vigtigt, at man ikke tager sagen i egen hånd og undgår et smut til mekanikeren. Selvom en rustbeskyttelse kan være dyr, er det nemlig intet i forhold til de fremtidige udgifter, man undgår, ved at få foretaget en undervognsbehandling af sin bil.