Når uheldet er ude og du har mistet bilnøglen

Hvem har ikke prøvet at miste hele sit nøglebundt efter en våd bytur eller låst sig selv ude af lejligheden eller bilen. I hvert fald hjælper autohjælp hvert år flere tusinde bilister, der på den ene eller den anden måde ikke kan åbne bildøren. Derfor er der altså ingen skam i at være låst ude, men det kan desværre være en rigtig dyr fornøjelse, som mange selvfølgelig helst vil undgå. Men hvis uheldet er ude, hvordan håndterer man så mistede bilnøgler eller en billås, der binder?

 

Gode råd hvis du ikke kan komme ind i din bil   

Det er som oftest totalt upassende og slet ikke lige det, man har tid eller overskud til, når man finder ud af, at man har mistet sine bilnøgler på stranden, eller låsen er frosset, og man skal skynde sig afsted på arbejde, eller bildøren simpelthen bare ikke vil åbne. Derfor er der her en række forslag til, hvordan du måske kan håndtere sådanne situationer.

  1. Første råd er at du skal sikre dig, at det er din egen bil, du forsøger at åbne. Ellers bliver det i stedet en meget pinlig situation, men heldigvis ikke så træls for dig som bilejer.
  2. Hvis det er din bil, der ikke vil åbne kan det være fordi der er is i låsen som er fastfrosset i kulden. I sådanne situationer skal du forsøge at tø låsen op enten med vand eller varm luft. Dernæst skal du bruge en olie, der er frostsikret til at smøre låsen. Hvis det ikke virker kan du forsøge at påføre olie så som VD-40 direkte i låsecylinderen.
  3. Hvis smøring af låsen ikke virker, er der nok noget galt med nøglen, der enten er slidt op eller ødelagt. Du kan eventuelt forsøge at låse bilen op med reservenøglen, for at se om det er nøglen, den er gal med. Hvis nøglen er defekt, må der mere drastiske midler i brug.
  4. Sidste udvej er nemlig at få brudt døren op eller ringe til en låsesmed.

 

Hvem betaler for mistede nøgler?

Forsikringen dækker desværre ikke, hvis du har mistet din bilnøgle. Derfor er det ekstra vigtigt at passe på dine nøgler. Hvis låsen virker med reservenøglen, er det blot nødvendigt at få lavet en ny nøgle. Du kan få lavet ny bilnøgle i Vejle, så du altid er sikret, at du har en bilnøgle ved hånden.