Montering af ladestander til elbil: Lad op, mens du sover

Bæredygtighed er det nye sort, og derfor er det heller ingen overraskelse, at flere og flere danskere har investeret i elbiler over de seneste par år. Som det er tilfældet med alle nye ting, så er der en overgangsperiode, som lige skal overstås, før det bliver lige så nemt og bekvemt at vælge det nye alternativ som det gamle. Når det kommer til elbiler, handler denne overgangsperiode særligt om, at opsætningen af ladestandere jo gerne skal følge med i samme hast, som elbiler købes. Der er vi nok ikke helt endnu, men i 2021 alene, steg antallet af offentlige ladestandere med 68%, så vi er godt på vej. Heldigvis kan du også tage sagen i egne hænder, hvad angår montering af ladestander til elbil: du kan såmænd bare få en derhjemme. Læs mere i dette indlæg om montering af ladestander til elbil i hjemmet.

 

Montering af ladestander til elbil er ikke et gør-det-selv-projekt

Det kan godt være, at det virker simpelt at sætte en ladestander op ude i carporten, men det er desværre ikke sandheden. Udover at det ikke nødvendigvis er nogen nem ting at gøre som privatperson, så er det også bestemt ved lov, at montering af ladestandere til elbil skal foretages af en autoriseret elektriker. Det må man ikke, fordi der er tale om en faktisk installation, hvor der skal føjes en ny gruppe til din eltavle og lignende ting, hvilket for alles sikkerhed skal udføres af en professionel. Opsøg derfor altid en elektriker, når du skal have monteret en ladestander til din elbil derhjemme.

 

Spar penge ved at installere selv, men overlad monteringen til elektrikeren

Når det kommer til montering af ladestander til elbil, må du altså ikke selv stå for dette, men der er heldigvis andre ting i processen, du selv må stå for, og som kan spare dig penge. Du må nemlig gerne selv installere ladestanderen på væggen i carporten, eller hvor den ellers skal være, så længe du altså ikke tilslutter den. Det kan man altså godt spare nogle vigtige penge på selv at stå for.