En investering i fremtiden 

I dag vælger flere og flere benzinbilen fra til fordel for en elbil. Dette skyldes både de høje benzinpriser såvel som en stigende omtanke for miljøet. Inden man beslutter sig for at skifte bilen ud, er der imidlertid mange overvejelser, man skal have i mente. Man skal eksempelvis sørge for, at der er ladestandere i nærheden af ens hjem – særligt hvis man bor i andelsbolig. Det er nemlig sværere at opstille en ladestander, hvis man er en del af en boligforening, fremfor hvis man bor privat. For at gøre elbilen til en oplagt mulighed for den almene dansker, har regeringen i denne forbindelse afsat 90 millioner til elbil ladestandere til boligforeninger i 2022.

 

Det skal man være opmærksom på inden

Bor man i en privat bolig, kan man hurtigt opstille en ladestander til sin elbil. Virkeligheden er derimod en anden, hvis man bor i andelsbolig. Dette skyldes hovedsageligt, at der er flere regler og behov, som man skal tage højde for. I en vejledning til boligforeninger påpeger organisationen Forenede danske elbilister, at man både skal være opmærksom på teknik, praktisk, økonomi og jura, når ladestandere skal opstilles i andelsboligen. Er man i tvivl om, hvordan man skal gribe opgaven an, bør man tage kontakt til en erfaren forhandler. Så er man sikker på, at love og regler bliver overholdt.

 

En fælles beslutning

En af de vigtigste overvejelser man skal have med i beregningen, inden man forsøger at få opsat ladestandere i sin andelsbolig, er de andre beboere. Ofte er beslutningen om at opstille ladestandere til elbiler fælles – og derfor bør man holde møde i foreningen, inden man tager en beslutning. Her kan man i fællesskab beslutte, hvem der vil være en del af investeringen, hvor mange ladestandere der skal opstilles, og hvor de skal opstilles. I de fleste tilfælde kan det være en fordel at få opsat kollektive ladestandere, da disse kan oplade hele tre elbiler på én gang. Uanset hvilken løsning man eftersøger, er det vigtigt, at beslutningen bliver truffet i samspil med de andre beboere.