Godskørsel kræver en vognmandstilladelse

Hvis du på et eller andet tidspunkt i dit liv skal transportere gods for andre med en lastbil eller et vogntog, der har en samlet vægt på 2-3,5 tons, så skal du have fat i en vognmandstilladelse! Det er nemlig et lovkrav, at en vognmand har en vognmandstilladelse. For at få tilladelsen skal du opfylde nogle særlige krav, så du kan komme i gang med arbejdet!

 

Hvordan får du en vognmandstilladelse?

For at får en vognmandstilladelse er der specifikke krav du skal opfylde følgende krav fra år 2019:

  • Faglige kvalifikationer: Du skal inden for de seneste 10 år have gennemgået et godsvognmandskursus, der er godkendt af Trafik- og Byggestyrelsen. Hvis du allerede er vognmand kan du søge om fritagelse fra kravet om uddannelse eller prøve.
  • Du skal opfylde nogle økonomiske krav, heriblandt: Erklære egenkapital, som er autoriseret af staten eller en registreret revisor.
  • Hvis du har restancer til det offentlige såsom en gæld på 50.000 kr. eller derover, kan du ikke søge om en vognmandstilladelse
  • Du skal være vandelsmæssigt kvalificeret. Altså, du må ikke være dømt for nogle strafbare forhold, der kan lede frem til nye overtrædelser i en vognmandsvirksomhed.

 

Hvad koster en vognmandstilladelse?

For at få en vognmandstilladelse koster det 13.500 kr. af egenkapital for den første tilladelse, og derefter koster det 6750 kr. for hver yderligere tilladelse. Tilladelsen varer i en 10-årig periode, så du behøver ikke finde pungen frem særligt ofte!