Derfor skal du huske at gøre din bil ren

Det er vigtigt, at din bil bliver rengjort regelmæssigt, så skidt, sand og grus ikke får lov til at sidde og skabe ridser i lakken. Hvis du husker at vaske bilen regelmæssigt, er du med til at forlænge bilens levetid samt bevare et flot ydre på bilen. Af samme grund er der mange, der vælger at tage et smut forbi vaskehallen, men det er på sigt en dyr løsning. Vi kommer her med 3 fordele ved at vaske bilen i hånden i stedet.  

 

Håndvask af bil er mere skånsomt

Når du vasker din bil med egen håndkraft, minimeres risikoen for grove slag mod bilens sider og ruder, og du kan bedre nå derind, hvor børsterne i vaskehallen ikke kan nå. Derudover behøver du ikke de helt store remedier til rengøringen, men kan blot bruge en blød svamp og sæbevand.

 

Man forlænger lakeringens levetid

I forlængelse af ovenstående så bevares lakeringens levetid, fordi håndvask af bil er en skånsom rengøringsmetode, hvor du selv bestemmer, hvor forsigtigt den gøres ren. Ved håndvask af bil bliver du også hurtigere opmærksom på skader, ridser eller rust, som du kan nå at gøre noget ved, inden problemerne udvikler sig til det værre.

 

Det er billigere at vaske bilen selv

Til håndvask af bil kræves det kun, at man har en blød svamp, sæbe og vand til rådighed. Det er en fordel, hvis du har en børste til rengøring af fælge, men ellers kan en klud også bruges. Tiden, det tager at vaske bilen selv, er nok den største ulempe ved bilvask i hånden, men til gengæld koster det dig ikke særlig meget andet. Foretrækker du at vaske bilen jævnligt, så er håndvask af bilen billigere end at tage i vaskehal.