Symptomer på defekt svinghjul

Har du mistanke om, at du har et defekt svinghjul på din bil, er der flere forskellige ting, du kan være opmærksom på. Selv hvis ikke du allerede har mistanken, kan du med fordel lægge mærke til, om din bil lyder eller fungerer anderledes end normalt, da dette kan være tegn på en række forskellige ting. Følgende er et par af de symptomer, du særligt bør være opmærksom på i forbindelse med et defekt svinghjul. Når du opdager et defekt svinghjul, skal bilen højest sandsynligt på et autoværksted.

 

  • Lyt! Første sanseindtryk er hørelsen, hvor du kan lytte efter, om der kommer lyde fra det såkaldte koblingshus, hvilket er placeret mellem motoren og gearkassen. Plejer lydende ikke at være der, bør du nok få bilen en tur forbi dit autoværksted.
  • Lyt og se! Noget andet, der ofte ses ved et defekt svinghjul, er, at bilen kommer til at køre med en ujævn tomgang, hvor motoren ryster. Dette vil du både kunne høre, når bilen kører i tomgang, men du vil også kunne se det, hvis du løfter engang på kølerhjelmen. Opdager du dette, bør du også tage din bil en tur på autoværksted.
  • Mærk og se godt efter! Et af de tydeligste tegn på, at der er noget galt med svinghjulet er, at bilen begynder at vise vibrationer under kørsel, der giver rystelser i hele bilen. Dette vil du hurtigt kunne se, og det er et tydeligt tegn på, at du bør få bilen undersøgt på det lokale autoværksted.

 

Få hjælp af en mekaniker

Opdager du nogle af ovenstående symptomer, bør du som sagt få din bil undersøgt af en mekaniker. Ligesom du heller ikke selv vil stå for din egen behandling, hvis du har brækket et ben, bør du også få en professionel ”billæge” i form af en mekaniker til at stå for reparationen.

 

Hvorfor bliver et svinghjul defekt?

Den hyppigste årsag til et defekt svinghjul er ganske enkelt den almindelige slitage, bilen bliver udsat for ved dagligt brug. Derfor er det ikke nødvendigvis alarmerende med et defekt svinghjul, men det er alligevel nødvendigt at kontakte et autoværksted.