Bliv klogere på elbilens stærke og svage sider

Er du på udkig efter en ny bil? Så har du med al sandsynlighed overvejet en elbil. De grønne afgifter og det efterhånden brede udvalg af gode elbiler i forskellige prisklasser er medvirkende til, at selv helt almindelige danskere nu kigger elbilens vej. En bil er imidlertid stadig en stor investering, og du bør derfor kende til både fordelene og ulemperne ved elbilen, inden du træffer det endelige valg.

 

Køb den bedste elbil for dig

Elbiler er ikke billige, og en af ulemperne er netop den dyrere pris sammenlignet med de regulære benzinbiler i tilsvarende modeller. Derudover bør du også indtænke elbilens ladestander i dine overvejelser frem og tilbage – her er der f.eks. en række forskellige udbydere, som du bør undersøge nærmere, inden du vælger elbil. Derudover vil du få brug for en professionel elinstallatør til at etablere selve ladestanderen på din grund, da du ikke selv må udføre denne opgave. Her er der altså yderligere omkostninger forbundet med købet af din elbil. Overordnet set er det vigtigste dog, at du finder den bil der passer bedst til dine behov og dit budget – på grund af elbilernes stigende popularitet, vil du kunne finde både familiebiler, luksusbiler, mindre biler og de helt almindelige og tilpas rummelige størrelser med elektriske motorer. Gør dig derfor selv den tjeneste at undersøge markedet og tilpas søgningen efter lige præcis dine behov, inden du opsøger en sælger eller bilforhandler. F.eks. er elbilen Kia EV6 netop blevet kåret til årets bil i Europa 2022.

 

Fordele ved at investere i en elbil

Elbiler har generelt stærkere motorer og tilføjer derved lidt ekstra til køreglæden. Du vil typisk sætte bilen til opladning, når du kommer hjem, og du vil derfor også altid kunne starte den efterfølgende dag ud på en fuld tank – en essentiel fordel, der hurtigt bliver taget for givet ligesom det markant lavere støjniveau i bilens kabine. En anden fordel er de lukrative afgifter på nuværende tidspunkt og de mange muligheder for gratis parkering i storbyerne. Du vil med andre ord spare penge i det lange løb ved at investere i en elbil. Den grønne omstilling taget i betragtning må den helt store fordel ved elbilen dog være, at den på vejene er bedre for miljøet og klimaet. Dette er i sig selv grund nok til at investere i en elbil, og med den stigende anerkendelse af dette faktum vil du også opleve en større værdi ved gensalg end ved benzinbiler.

 

Ulemper forbundet med elbiler

Som med så mange andre gode tiltag, har elbilen også en bagside. Elbilernes batterier er stadig under udvikling, men på nuværende tidspunkt vil de med tiden miste kapacitet. Salgsprisen på en elbil vil også typisk være dyrere end en benzinbil, og det kan derfor kræve en større startkapital at købe. Elbilerne kan også stadig kategoriseres som nye på markedet, og der vil derfor også være et smallere udvalg af brugte. Dette kan være en ulempe for dem, der gerne vil spare lidt penge, men stadig køre grønt.