Stadig mere miljørigtige end brændstofbiler

Der er meget forskning frem og tilbage, der diskuterer, hvilke biler, der egentlig er de mest miljørigtige. I lang tid gik alle ud fra, at det selvfølgelig var elbilen, selvom man glemte at medregne produktionen og vedligehold af bilerne.

Der er nu udarbejdet mange rapporter, som stadig fastslår, at de fleste elbiler er det mere miljøbevidste valg, fordi de fortsat udleder mindre CO2 end store brændstofbiler, også efter der er taget højde for produktionen, hvor strømmen kommer fra, når man lader og løbende vedligehold.

Men der er stadig nogle forudsætninger, der skal opfyldes, før de er helt grønne: Jo grønnere strøm, jo bedre. Jo mindre elbiler vejer, jo bedre. Jo flere kilometer de kører, jo bedre. Det betyder, at det har betydning, hvilken elbil du vælger, hvis du gerne vil have en bil, der forurener og skader miljøet mindst muligt.

 

Værd at vide inden du køber en elbil

Når du skifter fra en brændstofbil til en elbil, er det rart at være bekendt med, hvordan skiftet vil påvirke din hverdag og din måde at køre på.

Først bør du være opmærksom på, hvordan du vil lade din elbil. Kan du have en ladestander derhjemme, eller er du afhængig af offentlige ladere? Det spiller en rolle i din hverdag og i din økonomi, så det er et særligt vigtigt punkt at have afklaret.

Dernæst skal du vide, hvor langt du kører. Kører du meget langt, 2-300 km. Om dagen, bør du kigge efter elbiler, der har rækkevidde til det, eller som kan lades hurtigt og efter behov.

Det kan være lidt af en omvæltning at køre elbiler fremfor brændstofbiler, men det handler om tilvænning. Mange elbiler er udstyret med den nyeste teknologi, så du bør også sætte dig ind i, hvor meget udstyr, du har brug for.

 

De bedste elbiler

Det er selvfølgelig altid et spørgsmål om præference, og der findes mange forskellige tests udført af eksperter, som hver har deres mening om, hvilken elbil, der er bedst.

De fleste tests peger dog på, at et nyt kinesisk mærke, BYD, med elbilen SUV Tang og Teslas model Y er nogle af de bedste, både i forhold til rækkevidde og komfort. Teslas model Y er Danmarks mest solgt elbil og tilbyder en helhedsoplevelse med app, køreevne, ladestandere og rækkevidde.